Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Izložba koja spaja arhitekturu i umjetnost - „Skice iz devedesetih“

Skice iz devedesetih
15.03.2019.
u 15:03

Skice su izrađene rukom na skicen-papiru i predstavljaju autorska umjetnička djela koja vrijedi pogledati, no istovremeno pobuđuju nostalgiju za minulim vremenima

Suvremeni arhitekti svoje radove skiciraju u računalnim programima, no prava arhitektonska skica još uvijek ima neprocjenjivu važnost. Upravo je to tema izložbe „Skice iz devedesetih“, koja se otvara 18. ožujka u Oris Kući arhitekture. Pratitelje kulturnih i umjetničkih zbivanja u Zagrebu razveselit će ova izložba našeg poznatog arhitekta Davora Senečića, kojom su predstavljene autorove skice radova iz Beča, Linza, Postdama, Mistelbacha, Sarajeva i Pule.

Skice su izrađene rukom na skicen-papiru i predstavljaju autorska umjetnička djela koja vrijedi pogledati, no istovremeno pobuđuju nostalgiju za minulim vremenima. Nastale u doba kada računala nisu mogla raditi što mogu danas, skice su bile jedini prostorni prikazi pojedinih faza i izvedbenih detalja budućeg objekta u procesu arhitektonskog projektiranja. Sve dok računala nisu preuzela tu ulogu, skice su se radile u svim fazama izrade projekta kao najvažniji segmenti oblikovanja budućeg prostora. Zanimljive zbog svoje dokumentarističke vrijednosti, one nam otvaraju vrata kreativnog svijeta slobode izražavanja autora.

Otvorenje izložbe je 18. ožujka u 19:30 sati u Oris Kući arhitekture, a možemo je pogledati do 22. ožujka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije