Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mimara

Izložba fotografija “U svijetu paralelnih mogućnosti”

aktualno 3
Janko Belaj
28.05.2012.
u 14:35

Odabran 41 autor čiji radovi svjedoče na koji način doživljavaju paralelne svjetove, kaže autorica koncepcije Gabout

"Aktualno 3 – U svijetu paralelnih mogućnosti" bijenalna je i tematski žirirana izložba članova ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju koja se otvara u utorak 29. svibnja u muzeju Mimara. Izlaže 41 autor, a fotografije svjedoče o postojanju paralelnih svjetova, sugerirajući način iščitavanja njihovih djela “dvostrukim pogledom”: detektiraju opipljivo i naslućuju neopipljivo, uočavaju disciplinu, ali i intuiciju i slobodu, smatra autorica koncepcije i kustosica Višnja Slavica Gabout te dodaje da su autori pokazali da prepoznaju promišljenost, ali i spontanost kroz koju se osjeća poetičnost, ali i parodija i kritika.

Fotografijama su izbjegli onu vrstu konzumerističke zbilje današnjih masmedija, koja je sva od banalnoga spektakla, jeftine dosjetke i prozirne senzacije. Upravo suprotno, radovi su osmišljeni da budu primarno umjetnički i autorski i da istaknu ljepotu fotografskoga medija u kojem dominira likovnost i čvrst vizualni sustav utemeljen na invenciji i intuiciji. Izložba traje do 21. lipnja, a u srpnju se predstavlja u Rovinju – u Centru vizualnih umjetnosti Batana. U listopadu odlazi u Narodni muzej u Labinu. Selekciju radova obavili su Dubravka Jakelić Osrečki i Tomislav Marić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije