Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija SC-a

Izložba "Događaj / The Happening" Maje Marković u Galeriji SC-a

izložba,  Maja Marković,Događaj
arhiva VL
14.03.2011.
u 11:21

"Prilično je pusto na ovim slikama. Prisutnost je reducirana na najmanju moguću mjeru, takoreći na iznimku", zapisao je Boris Greiner

Izložba autorice Maje Marković pod nazivom "Događaj / The Happening" otvara se u  utorak, 15. ožujka u Galeriji SC u  20 sati.

"Prilično je pusto na ovim slikama. Prisutnost je reducirana na najmanju moguću mjeru, takoreći na iznimku. Ona ne izrasta iz okolnosti nego dolazi odredbom, potencirana neprozirnom crnom masom preko prozračna crteža olovkom. Ta je prisutnost ubačena u već postojeće prizore poput stranog tijela, naglašavajući prazninu prostora u kojem se zatiče. Iako je boravak nepomičnih prilika u kontekstu formalno moguć, legitiman, ipak ta bića pripadaju nekoj drugoj dimenziji. Odmah uočljive, crne siluete moguće predstavljaju život. Samim time pridajemo im mogućnost pokreta, dakle volumen", zapisao je  Boris Greiner o ovoj izložbi.

Izložba se može razgledati do  26. ožujka, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Istog dana, također u 20 sati, u susjednom MM centru možete uživati u ciklusu kratkometražnog animiranog filma dvojice autora - Osberta Parkera i Patricka Smitha.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije