Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesni vremeplov

Izložba Croatia je Hrvatska ruši sve rekorde

Izložba Croatia je Hrvatska ruši sve rekorde
Foto: Promo
1/3
28.10.2017.
u 07:30

Još ovaj vikend u tunelu Grič pogledajte najposjećeniju izložbu godine

U atraktivnom prostoru zagrebačkog tunela Grič još manje od tjedan dana, točnije do 1. studenog, postavljena je velika multimedijska i interaktivna izložba Croatia je Hrvatska. Od sredine rujna povijesnim vremeplovom u tunelu prošetalo je gotovo 80.000 domaćih i stranih posjetitelja. Time je ovoj jedinstvenoj izložbi u trajanju manjem od 45 dana pripala titula najposjećenije izložbe godine.

Ovaj rekord u posjećenosti postignut je zahvaljujući posebnosti samog tunela Grič ispod zagrebačkog Gornjeg grada, a koji je prošle godine uređen i otvoren za javnost. Velik dio zasluga za rekordnu posjećenost ide velikom projektnom timu koji je tunel u kratko vrijeme pretvorio u kulisu jedinstvenog multisenzornog doživljaja, kojeg pruža nesvakidašnja prezentacija povijesti namijenjena publici različitih generacija. Od 16. rujna, kada je izložba otvorila svoja vrata, tunel je postao svojevrsni povijesni vremeplov koji sažima 133 godine paralelne povijesti Hrvatske, Croatia osiguranja kao jedne od najstarijih hrvatskih korporacija, te one osobne, intimne povijesti iz svakodnevice građana.

Bez obzira na to što izložba traje još manje od tjedan dana, svoj konačan postav doživjet će tek pred svoje zatvaranje. Naime, izložbu od otvorenja aktivno nadopunjuju sami građani, na način da svakodnevno objavljuju svoje fotografije na društvenim mrežama uz hashtag #PovijestPisemoSami. Velik interes građani su pokazali brojnim pozitivnim reakcijama na društvenim mrežama, gdje se na tu temu nalazi preko pola milijuna komentara, lajkova i shareova.

Zahvaljujući inovativnom pristupu povijesti, osim stalnog postava koji prezentira činjenice i zanimljivosti službene hrvatske povijesti, posjetitelji po prvi puta u Hrvatskoj imaju priliku upoznati onu manje poznatu, neslužbenu i osobnu povijest te drugim očima doživjeti Hrvatsku i povijesni hod Hrvata tijekom proteklog stoljeća i pol.

Da je riječ o nesvakidašnjoj izložbi snažnog edukativnog karaktera, koja svim uzrastima omogućuje promjenu percepcije kako su povijest i svi povijesni te muzejski prikazi nedovoljno zanimljivi, pokazuje i podatak kako je izložbu do sada posjetilo više od 30 razreda osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske u sklopu terenske nastave. U svrhu pružanja relevantnog znanja učenicima, organizator izložbe Croatia osiguranje, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, od samog otvorenja svakoj školskoj grupi koja najavi posjet izložbi, besplatno ustupa uslugu stručnog vođenja kroz postav izložbe.

Izložba Croatia je Hrvatska jedna je od najatraktivnijih i produkcijski najizazovnijih multimedijalnih izložbi ikada održanih u Zagrebu, a svi zainteresirani građani i posjetitelji Zagreba koji još to nisu učinili, imaju je priliku posjetiti još do iduće srijede.

Uz organizatora izložbe Croatia osiguranje te partnera Turističku zajednicu grada Zagreba izložbu potpisuje cijeli niz uglednih imena, autor sadržajnog koncepta prof. dr. sc. Božo Skoko, jedan od naših najuglednijih stručnjaka za brendiranje, kreativni direktori Davor Bruketa i Damjan Geber, kustosi Andreja Smetko i Filip Turković, dok su za produkciju zaduženi Millenium promocija, Bruketa&Žinić&Grey i Brigada.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije