Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Performans na Trgu kralja Tomislava:

“Izbičevao” riječi istaknutih umjetnika‏

Performans Brune Isakovića
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/11
20.02.2016.
u 17:53

Autor Bruno Isaković htio je ukazati na danšnje gušenje slobode govora

Na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu održan je danas performans “O lijepa, o draga, o slatka slobodo” autora Brune Isakovića.

U sklopu performansa, kako se objasnilo, citati istaknutih hrvatskih umjetnika izbičevani su bičem umočenim u crnu boju čime se htjelo ukazati na današnje gušenje slobode govora.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

>> Romi na Cvjetnom trgu skandirali 'Mamiću, cigane'

Ključne riječi

Komentara 3

BR
brojevi
18:56 20.02.2016.

Zašto boja nije crvena kao simbol medijskog jednoumlja i marginalizacije iznošenje drugih i drugačijih stavova. Čak se i Tomislavov konj čudi ovom degeneriku.

MO
mobitel20
07:18 21.02.2016.

Eto, i taj "performer" ,jadan, zbog neslobode nije mogao odrzati svoju infatilnu "predstavu"...Ne ,drugovi i drugarice, sloboda govora je zajamcena, a vi, kao po obicaju blatite hrvatski narod i drzavu sireci istovjetne lazi kao i svi velikosrbi ili jugonacionalisti. Nema povratka na staro ! Nema zivljenja kao bubrezi u loju od "ustaskih" kuna, a pod krinkom komunistickog "antifasizma", zagovarati jugoslovenske ideje i forsirati takve kadrove ! Od Radmana,Serbedzije , Matule, Frljica, Nadezde, Sibile, Lukicke,Lekovica,Lovricke,Viskovica i niz,niz "nasljednih janjicara" ! Samo "performirajte" , i Hrvati konja za trk imaju. Kako vi to kazete "non pasaran"!

Avatar transdanubier
transdanubier
17:20 21.02.2016.

izbičevali su oni te citate hrvatskih književnika/umjetnika jer im je bičevanje u krvi. vole se bičevati po golim guzama, samo onda krv prska na sve strane. autor/i su pripadnici zna se koje orjentacije i ovo je bila tek puka samopromocija da se i za njih napokon čuje. ako je to konceptialna ili bilo kakva umjetnost, onda sam ja šah od Perzije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije