Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstvo

Ivan Marušić Klif predstavlja instalaciju "Lambda"

Klif
\"
30.03.2012.
u 10:29

Instalacija je rezultat dvogodišnjeg istraživačkog procesa započetog razradom izvornog dizajna wobbulatora

U petak 30.ožujka  u 20 sati u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo otvara se samostalna izložba ''Lambda'' Ivana Marušića Klifa. Tijekom izložbe održat će se razgovor s autorom, predavanje za studente ALU te koncert na dan zatvaranja. Izložba traje do 6. travnja.

Instalacija ''Lambda'' Ivana Marušića Klifa rezultat je dvogodišnjeg istraživačkog procesa započetog razradom izvornog dizajna wobbulatora, alata koji su tijekom 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća razvijali i u svom umjetničkom radu obilno koristili pioniri videoarta Nam June Paik te Steina i Woody Vasulka. Riječ je o prepariranom televizoru čijom je slikom moguće manipulirati pomoću magnetskih valova. Njemu su dodane nove funkcije. Novonastali, računalno kontrolirani sustav čine tri wobbulatora, pokretne kamere i videoprojektori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije