Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Annale u Poreču

Istarski župan Ivan Jakovčić najradije bi zatvorio Porečki Annale

slaven tolj
arhivska slika
01.08.2010.
u 11:29

Izbornik 50. jubilarnog Porečkog annala Slaven Tolj i dalje je neugodno iznenađen bijesom istarskog župana Ivana Jakovčića koji je na otvorenju izložbe rekao da bi je najrađe zatvorio. Jakovčić je bio brutalno iskren, veli Tolj.

Ugledni dubrovački konceptualni umjetnik Slaven Tolj koji je ove godine i izbornik 50. jubilarnog Porečkog annala, manifestacije utemeljene još 1961. godine vratio se u Dubrovnik, ali je i dalje neugodno iznenađen reakcijom istarskog župana Ivana Jakovčića na otvorenju u Istarskoj sabornici.

_ Jakovčić je rekao da izložbu otvara, ali da razmišlja o tome da je odmah i zatvori. Spominja je nešto u stilu da je ovo njegov prostor i njegova izložba, no ja sam ga prekinuo i rekao da je u pitanju javni, a nikako ne njegov prostor. Bio je brutalno iskren i napravio ispad koji je potpuno atipičan _ veli Tolj. Ove su godine Annale pripremali jako pomno, doduše s malim budžetom, ali misli da su u tri prostora, Istarskoj sabornici, galeriji Zucato i Maloj galeriji publici predočili zanimljive umjetnike. Izložba je naslovljena "Nitko nije siguran", a Tolju se čini da je i Jakovčićeva reakcija dokaz da se ni on ne osjeća sigurnim.

_ Župan je u kraćem razgovoru rekao da su oni u Istri jako liberalni pa da čak financiraju i grupu Šikuti Machine, što je trebao biti dokaz njihove navodne velike liberalnosti, a to je baš jako ružno rečeno _ veli Tolj koji misli da je župana isprovocirala i činjenica da je na izložbu uvrstio i mnoge građanske udruge i inicijative u rasponu od Prava na grad do inicijative za Muzil Volim Pulu, Muzeja kvarta ili pak Udruge za suvremenu umjetnost Kvart iz Splita.

_ Imao sam dojam da županu nismo dovoljno glamurozni, da smo premalo šminkeri. Ovoga puta smo definitivno bili premali alibi pomoću kojega naši političari dokazuju da su liberalni _ zaključuje Tolj.

Izložba koja je otvorena do 12. rujna zahvaljujući Jakovčićevom ispadu vjerojatno će dobiti kojeg posjetitelja više, a na njoj izlažu i Nemanja Cvijanović, Boris Cvjetanović, Tanja Dabo, Tina Gverović, Ines Matijević, Siniša Labrović, Ivona Vlašić, Ana Opalić, Tadej Pogačar, Pasko Burđelez, Jusuf Hadžifejzović...

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
23:16 01.08.2010.

prosjaka ko fukare. naravno da analno otvaranje iska i zatvaranje. ko će, bre da počepi svu tu fukaru. nakotilo se fukare ko partizana i prvoboraca, i sve to traži milostinju od države pokazujući svoje batrljke i nakaznost po belosvetskim vašarima i cirkusima. klovni su za njih još nedostižni uzor.

Avatar IvanR
IvanR
14:30 03.08.2010.

Ja bi najradije zatvorio Jakovčića i njegova prethodnika Stevu Žufića megalopove. Za njega je motika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije