Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ispitna izložba fotografija Inie Herenčić - “Tu ništa ne raste samo od sebe” u ADU Galeriji f8

Inia Herenčić
05.09.2022.
u 14:42

U srijedu, 7. rujna u 19 sati, u ADU Galeriji f8 (Trg Republike Hrvatske 8 u Zagrebu), otvara se ispitna izložba Inie Herenčić, studentice 1. godine diplomskog studija fotografije Akademije dramske umjetnosti pod nazivom “Tu ništa ne raste samo od sebe".

Publika će imati priliku vidjeti fotografske radove nastale tijekom cjelogodišnjeg umjetničkog istraživanja teme prema vlastitom odabiru. Mentorstvo potpisuju izv. prof. art. Jelena Blagović, a komentorstvo umj. asist. Davor Konjikušić.

Autorica aktivno istražuje svoj umjetnički izričaj konstruiranjem svijeta na granicama imaginacije i stvarnosti, a njezin interes su ljudske emocije i odnosi kojima propitkuje svoju ulogu majke i fotografkinje.

O ovoj intimnoj seriji fotografija Inia Herenčić zapisala je:

Pronašla sam mjesto na kojem počinje igra. Moje kćeri zovu ga dosada. Kada ih obuzme, počinjemo kreirati svijet između stvarnosti i fikcije. Kroz performativnu igru transformiramo se u bića koja nastaju u okolišu i svijetu oko nas. Tu se suočavamo s raznim ulogama i preobrazbama. Istražujemo slobodu tijela. Produbljujemo prostore kreativnosti. Otvaramo prisutnost. Konstrukcijom tog zamišljenog svijeta odnosi u meni i u mojoj okolini proširuju se, kao i zbilja u koju se iznova vraćam kroz vrtloge samoće. Identitet koji se konstruira kroz slojeve te naše igre otkriva njihovu – moju – našu preobrazbu.

Inia Herenčić rođena je 1985. godine u Zagrebu. Izlagala je na međunarodnim grupnim izložbama, a 2015. dobitnica je prve nagrade za seriju fotografija glavnog selektora Salona fotografije Vinkovci, Borisa Cvjetanovića. Diplomski studij komunikacijskog menadžmenta završava radom "Fotografija kao sredstvo kulturnog komuniciranja" i od tada aktivno sudjeluje na brojnim fotografskim radionicama. Godine 2021. upisuje diplomski studij Fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Izložba ostaje otvorena do 24. rujna, radnim danom od 12 do 19 sati, a subotom od 10 do 15 sati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije