Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arhitektura

Intrigantna viška vila osvojila prestižnu nagradu u Veneciji

Viška kuća Issa Megaron
Foto: Proarh
24.05.2018.
u 22:38

Kuća od 485 kvadrata projekt je Davora Matekovića i koautorice Vedrane Jančić iz arhitektonskog ureda Proarh

Viška kuća Issa Megaron jučer je u Veneciji osvojila prestižnu nagradu arhitektonskog časopisa The Plan u kategoriji vila, odnosno kuća s vrtovima, prenosi Telegram.

Ova vila od 485 kvadrata projekt je Davora Matekovića i koautorice Vedrane Jančić iz arhitektonskog ureda Proarh. Nalazi se u Dračevom polju na Visu, posve je stopljena s okolišem, ima solarne ploče i iskorištava kišnicu.

“Boravišni prostori formirani su kao artificijelni grotto, izdubljen kao sjećanje na sklonište, primitivni zaklon”, opisuju u Proarhu.

Proarh je za taj projekt 2015. godine osvojio i prvu nagradu na World Architecture Festivalu u Singapuru u kategoriji House – Future Projects. Issa Megaron nominirana je prošle godine i za međunarodnu nagradu Piranesi, a ove godine za Medalju za arhitekturu, godišnje priznanje Hrvatske komore arhitekata te za nagradu ”Drago Galić” Udruženja hrvatskih arhitekata.

Najljepše kuće u Zagrebu:

Viška kuća Issa Megaron
1/7
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije