Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera u kinu forum

"In Vino Veritas" vodi nas na dirljivi road-trip po Rumunjskoj

Promo
02.12.2022.
u 15:32

Film redatelja Sylvestrea Baryja i scenarista Juliena Renaulta hrvatsku premijeru ima večeras u kinu Studentskog doma Stjepan Radić uz Q&A s autorima

"In Vino Veritas", prvi dugometražni film redatelja Sylvestrea Baryja i scenarista Juliena Renaulta, snimljen u francusko-rumunjskoj koprodukciji te dobitnik nekoliko nagrada za najbolji film na međunarodnim filmskim festivalima u Njemačkoj, Češkoj, Rumunjskoj i Francuskoj, u petak 2. prosinca doživjet će i svoju hrvatsku premijeru u Kinu Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska 2) s početkom u 20 sati. 

Ulaz na premijeru moguć je isključivo s pozivnicom, a nakon projekcije održat će se Q&A s redateljem i scenaristom.

Dodatne projekcije filma na rasporedu su 3., 4., 9., 10. i 11. prosinca u 20 sati u kinu Forum. Cijena ulaznice je 20 kuna, a možete je kupiti na blagajni kina Forum sat vremena prije početka projekcije odnosno od 19 sati.

"In Vino Veritas" putovanje je koje povezuje narode i kulture Francuske i Rumunjske. Komedija koja s nježnošću i humorom promatra dubinske probleme jedne generacije. Ispitujući srce čovjeka našeg vremena, ovo neobičan i dirljiv road-trip postavlja temeljno pitanje: što život čini vrijednim življenja?

Hervé, bogat i samouvjeren Parižanin, nađe se izgubljen usred malog rumunjskog sela. Dok zamišlja brzi povratak u Pariz, razni događaji poljuljat će njegove iluzije.

Sylvestre Bary (1992.) francuski je redatelj koji sa svojom produkcijskom kućom Urban Sector i udrugom Culture Art & Vision producira sadržaje za francuske kulturne institucije. Radio je s renomiranim redateljima s Francuskih Kariba (Wally Fall, Janluk Stanislas), osobito tijekom umjetničkih izložbi u Europi (La Biennale di Venezia, Paris Eclats d'Iles, FIAC). In Vino Veritas njegov je prvi dugometražni film.

Julien Renault (Pariz, 1992.) studirao je povijest na Sveučilištu Paris - Versailles. U Hrvatsku je došao kao regionalni dopisnik, a trenutno predaje francuski jezik. Scenarist je filma In Vino Veritas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije