Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trump o Oscarima

'Imamo previše problema s Južnom Korejom, a još im damo nagradu. I Brad Pitt glumi mudricu.'

Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL
21.02.2020.
u 16:22

Predsjednik SAD-a Donald Trump nije zadovoljan ovogodišnjom dodjelom nagrada Oscar.

Predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu smeta što je ovogodišnji dobitnik Oscara film "Parazit" iz Južne Koreje. Na skupu u Coloradu tako je izjavio: "Jeste li vidjeli koliko su bile loše nagrade Akademije ove godine? Što se, dođavola, događa? Imamo dovoljno problema s Južnom Korejom i trgovinom, a onda im oni daju nagradu za najbolji film?"

 Njemu se izgleda, više sviđaju klasični, rasistički američki filmovi. 

- Možemo li, molim vas, ponovno dobiti nešto kao "Zameo ih vjetar" ili "Bulevar sumraka", toliko sjajnih filmova ima - nastavio je. 

"Zameo ih vjetar", film o kćerki vlasnika plantaže u Georgiji tijekom Američkog građanskog rata, često je kritiziran zbog prikaza odnosa crnih robova i njihovih vlasnika bijelaca. Knjiga prema kojoj je nastao opisuje zloglasni Ku Klux Klan kao "tragičnu nužnost" i obiluje rasističkim izrazima do te mjere da su na inicijativu boraca za ljudska prava sporne scene morale biti izbačene iz filma. 

Trump je u svom monologu također izjavio i da ne zna je li "Parazit", koji je uz Oscara za najbolji film pobijedio u kategorijama najboljeg scenarija, stranog filma i režije, uopće dobar film. 

- To je razumljivo, pa on ne zna čitati - na Twitteru mu je odgovorila tvrtka Neon, američki distributer "Parazita". 

Američki predsjednik okomio se zatim i na Brada Pitta, koji se u svom pobjedničkom govoru na Oscarima dotaknuo i politike.

- Nikad nisam bio njegov veliki fan. Ustao je i rekao nešto "mudro". Mala mudrica, on je mala mudrica - zaključio je. 

Komentara 17

DU
Deleted user
18:40 21.02.2020.

Predsjednik Trump koristi provokaciju kao PR i to je njegov stil.Ovi sto ga proglasavaju rasistom i pljuju po njemu su vjetojatno 10x gori ekstremisti od Trumpa po svakom pitanju.Neoliberalni lijevi ekstremizam je jednako opasan kao i onaj desni.To su dva pola istog zlog magneta.

SH
Shalan
18:44 21.02.2020.

Trumpir, Parazit je dobar film. Režiser je socijalist, ali ne slijep poput europskih i američkih leftarda. A politički govori holivudskih "zvijezda" su već odavno prestali zanimati ikog, niti ih tko smatra uzorima ikom i ičem. Imaju svoj "teritorij" u kojem caruju silovanja, pedofilija, licemjerje,#me too histerija... Producentima se sudi, glumce se zatvara, pedofili se vješaju po zatvorima, glumice priznaju da su "više puta silovane" od istih rugoba za uloge, druge se prave da nisu i nisu znale. Taj Hollywood, to je leglo gluposti, zla i gadosti.

AA
Aaa
18:40 21.02.2020.

Pa ne dodjeljuje se nagrada za najboljeg trgovinskog partnera nego za najbolji film...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije