Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba radova

Ima nade: 'Ovi projekti i ilustracije pokazuju da Hrvatska ima budućnost'

Ima nade
Foto: Domagoj Kunić/Zaklada Adris
12.04.2017.
u 10:42

Suočeni smo s kolektivnom depresijom u Hrvatskoj, ali ovi radovi pokazuju da nije sve tako crno

Izložba radova 24-ero najboljih hrvatskih ilustratora koje su kreirali za knjigu "Nada" otvorit će se večeras u Croatian Design Superstoreu u Zagrebu.

Na ovom projektu okupili su se kako bi svaki od njih ilustrirao po jedan od 24 najveća projekta iz područja znanosti, obrazovanja i stvaralaštva koje je do sada podržala Zaklada Adris.

- Ovi projekti i njihove ilustracije pružaju nadu da Hrvatska ima budućnost. Knjiga je osjetljiva na dodir. Što se više koristi, to više nade ima - pojašnjava dizajner Davor Bruketa. Upravo je agencija Bruketa&Žinić OM izradila ovu knjigu na čijim se koricama nakon uporabe sve više pojavljuje riječ "nada".

Ova monografija postala je i svojevrsna zbirka najboljeg od trenutne hrvatske ilustratorske scene, a kreativni doprinos autora čitateljima je na zanimljiv i neobičan način približio rad Zaklade.

 

Ilustratori i ilustratorice čiji su radovi izloženi su: Iva Čurić, Nebojša Cvetković, Ana Žaja Petrak, Danijel Srdarev, Luka Juras, Davor Šunk, Hana Tintor, Anita Celić – Cella, Klarxy, Vedran Klemens, Filip Peraić, Alen Lipuš, Tomislav Torjanac, Imelda Ramović (Mireldy Design studio), Tea Jurišić, Srđana Modrinić – BooBoo, Helena Janečić, Igor Taritaš, Slaven Kosanović – Lunar, Tomislav Šestak, Dominik Vuković, Tonka Lujanac, Vendi Vernić i Davor Rukovanjski.

Na otvorenju će se moći vidjeti i film o knjizi autora Blaža Šventa, Aleksandra Pavlovića i Komakina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije