Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavite se

Ideja sinula u Beču: U Zagreb dolazi Piščeva noć - večer mladih autora

10.03.2018.
u 19:55

"Prijaviti se za "čitanje" mogu isključivo pisci i pjesnici do 35 godina starosti"

Sljedećeg nam petka (16. ožujka, 19 sati) predstoji zanimljiv događaj  koji će se održati u samom srcu grada, u Bogovićevoj ulici 3, u vibrantnom "dnevnom boravku" i svakodnevnom utočištu zagrebačkih, ali i hrvatskih boema - Vinyl baru. 

"Piščeva Noć" je vrijeme, mjesto i prilika da mladi pisci i pjesnici konačno "dođu na svoje", s osmijehom predstojeći događaj opisuju organizatorice Tena Kranjčić (26) i Lidija Dovođa (26). 

"S obzirom na činjenicu da smo upoznate s brojnim događanjima ovoga tipa, od Jutra poezije do Večeri poezije, primijetile smo nedostatak u vidu poticanja mladih i neafirmiranih autora" objašnjava Tena. 

"Prisustvujući sličnom događaju u Beču, pod nazivom "Večer Mladih Pisaca", događaju na kojem su se mlađe generacije i  pripadnici naše, te dijaspore okolnih nam zemalja, okupili kako bi podijelili svoja djela s publikom, pomislila sam kako bi bilo zgodno da se i u Zagrebu održi nešto slično."

Djevojke su na Facebook-u napravile događaj, te s veseljem potvrđuju da već sada imaju oko 15-ak kandidata za čitanje, te da se prijave zatvaraju dan prije samog eventa, 15.ožujka u ponoć.

1/3

"Na "Piščevu Noć" pozvani su i s veseljem iščekivani pripadnici svih generacija, no prijaviti se za "čitanje" mogu isključivo pisci i pjesnici do 35 godina starosti", objašnjava organizatorica Lidija. 

Događaj je s odobravanjem popratila i udruga za kulturno uzdizanje grada Zagreba pod nazivom "Kultura Snova".

Sama ideja oduševila je i Marka Paradžika, glavnog urednika časopisa Obnova - publikacije koja već više od pet godina potiče književno stvaralaštvo, te također jednog od čitatelja na predstojećem događaju.

"Smatram ovo odličnom prilikom za poticanje mladih autora da predstave svoja djela publici. Mladi pisci i pjesnici konačno će moći predstaviti svoje stvaralaštvo publici." 

Komentara 1

ZV
zvjezdica28
13:55 12.03.2018.

Piše da se može prijavit do 15.u ponoć, ja probala sad i ništa... Ah...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije