Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLOŽBA

Hrvatski rokeri glavni akteri izložbe ''Alisa u zemlji čudesa''

u zečjoj rupi
pozvinica
08.04.2010.
u 14:01

Njihova je Alisa karizmatična Anđa Marić koja upada u rupu Bijeloga Zeca (Tomfa, Kawasaki 3P), a dok ga pokušava uhvatiti, putovanje joj kompliciraju Cerigradski Mačak (Ivan Dečak) i drugi likovi.

Prve mjesece ove godine mladi kreativni trojac (Igor Jurilj, Dario Belić i Karla Andrić) proveo je u razrađivanju svojeg projekta i fotografiranju jedanaest hrvatskih glazbenika koji su utjelovili likove iz fantastične priče Lewisa Carrolla "Alisa u zemlji čudesa“ i "S druge strane ogledala“, ali na sasvim jedinstven način, posve drukčiji od onog što smo vidjeli u adaptacijama Walta Disneya i kralja bizarnosti Tima Burtona.

Njihova je Alisa karizmatična Anđa Marić koja upada u rupu Bijeloga Zeca (Tomfa, Kawasaki 3P), a dok ga pokušava uhvatiti, putovanje joj kompliciraju Cerigradski Mačak (Ivan Dečak), svadljiva braća Cvilibim i Cvilibum (Aljoša Šerić kojeg ćete prvi put vidjeti s kosom), potom zločesti zmaj Hudorak (Jerko Marić), bahata Gusjenica (Ida Prester) te Kraljica Herc (Josipa Lisac) koja zapovijeda vojskom karata (Sejo Sexon, Zabranjeno pušenje) i zasjenjuje neurotičnu Bijelu Kraljicu (Ivanka Mazurkijević). Dakako, na ludoj čajanci našao se i histerični Šašavi Klobučar (Davor Gobac) u ružičastom izdanju, te Puh kao mafijaški boss (Demirel Pašalić, Kawasaki 3P).

Stilist projekta bio je Ivan Friščić, za frizure je zaslužan Zvonimir Franić, a glavne vizažistice bile su Lisa Jericevich i Josipa Brigljević. Anđu Marić šminkali su Empera i Špela Veble.

Otvorenje izložbe "U zečjoj rupi“ održat će se u četvrtak 15. travnja u knjižari Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb), a popratit će je i glazba svjetskih glazbenika inspiriranih upravo Alisom, poput Toma Waitsa, Marilyna Mansona, Jefferson Airplanea te Dannyja Elfmana. Uz fotografije i glazbu otvorenje će uveličati fotografirani glazbenici. Izložba će trajati do 1. lipnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije