Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo
Povratak na članak

Hrvatski redatelji poručuju: Dajte da gledamo hrvatske filmove!

Na adresu Večernjeg lista stiglo je otvoreno pismo Društva hrvatskih filmskih redatelja kojim upozoravaju na HRT-ovu praksu zanemarivanja zakonskih obveza i nepoštivanja kvota prikazivanja europskih i hrvatskih audiovizualnih djela. Pismo prenosimo u cijelosti.

Komentari 11

Avatar rubinet
rubinet
12:48 12.07.2019.

Hrvatski filmovi na HRT-svakako....Hrvatski ,a ne "hrvatski".

VL
Avatar rubinet
rubinet
12:53 12.07.2019.

Ovo je bitno: "proizvoditi... djela... s namjerom očuvanja hrvatskoga nacionalnog i kulturnog identiteta" Tu leži prijepor.

VL
BA
bakulušić
22:12 11.07.2019.

A ja sam pomislio da se zauzimaju za snimanje i prikazivanje filma o maloj djevojčici Ševo koju su agenti UDBA-e ubili u automobilu, negdje u Italiji, zajedno sa roditeljima. Zabluda. Njih zanima samo "Srbenka". Ne Aleksandra Zec, ne mala djevojčica Ševo, ne četiristo u ratu ubijene djece, ne... Samo "Srbenka"!

VL
VJ
vjaceslav
17:36 15.07.2019.

sačuvaj nas bože od "hrvatskih" filmova - u srpskim filmovima je manje mržnje prema hrvatskoj, zapravo je i nema

VL
AU
autoritet
01:53 14.07.2019.

Znači redatelji snime film na način kako to rade najgori velikosrbi, a onda zahtijevaju od HRT-a da im za to da novce jer, kao, netko to žudi pogledati?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.