Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostajemo odgovorni

Hrvatski politički emigranti u najhrabrijem filmu Jugoslavije

20.05.2020.
u 11:19

Film "Lov na jelene" večeras u 20 sati donosimo vam ekskluzivno u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom

Politički najhrabriji film socijalističke hrvatske kinematografije, Lov na jelene usudio se dirnuti u jedan od najvećih tabua socijalističke Jugoslavije, problematiku (hrvatskih) političkih emigranata čija je različita usmjerenja službena jugoslavenska politika uglavnom svrstavala pod istu ekstremističku kapu, u hrvatskom slučaju pod kapu ustaštva. Odlične ambijentacije (urbana provincija) i ugođaja (učmala 'balkanska krčma'), umješno profiliranih likova i narativne linije, izražajnih glumačkih nastupa i sigurne režije, Lov na jelene jedan je od vrhunac opusa Fadila Hadžića i nezaobilazan film hrvatske kinematografije. 

Glavni lik filma Ivan Šušnjar vraća se nakon mnogo godina u rodni grad, iz kojeg je izbjegao nakon Drugog svjetskog rata bojeći se da bi, kao državni službenik NDH, mogao stradati od nove vlasti. Vrativši se shvati da je potvoren za ustaštvo, a sve kako bi lokalni partizani nakon rata prigrabili njegovu imovinu. Želeći dokazati istinu i ostvariti pravdu, Šušnjar se suočava sa čvrsto povezanim protivnicima koji neće prezati ni od čega da ga maknu s puta...

Film "Lov na jelene" Filmskog autorskog studija (FAS) iz 1972. večeras u 20 sati donosimo vam ekskluzivno u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, u nadi da ćemo i tijekom olakšavanja epidemioloških mjera ostati odgovorni i što više ostajati kod kuće.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar LisaAJ85
LisaAJ85
22:38 24.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije