Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalcima je dosta

Horde obožavatelja "Snježnog kraljevstva" opsjedaju austrijsko selo

Foto: wiki
1/2
22.01.2020.
u 12:33

Selo Hallstatt u Austriji nevjerojatno nalikuje na izmišljeno kraljevstvo Arendelle iz Disneyjevog crtića "Snježno kraljevstvo".

Mjestašce Hallstatt u austrijskoj pokrajini Salzkammergut, počele su opsjedati horde fanova animiranog Disneyjevog filma "Snježno kraljevstvo", najpopularnijeg crtića na svijetu. Selo na obali Hallstattskog jezera, poznato i kao "najljepše selo na svijetu", naime neodoljivo nalikuje na izmišljeno kraljevstvo Arendelle kojim vlada glavna junakinja  Elsa. 

Svake godine, otkad je film izašao 2013., piše New York Times, preko milijun ljudi posjeti Hallstatt, što je za mjesto od cijelih 780 stanovnika, nevjerojatna brojka. A stanovnicima je turista već preko glave. 

- Puno posjetitelja dođu samo na kratko, okinu nekoliko fotografija i odu. Turista je jednostavno previše - rekao je predstavnik hallstattske turističke zajednice. 

Foto: wiki

Da bi stvar bila zanimljivija, prenosi Times, prema informacijama iz lokalnih novina, neke crkve čak moraju unajmljivati izbacivače kako bi spriječili turiste da ušetavaju na pogrebe - što se očito do sada ponovilo previše puta. Po selu su postavljeni i znakovi koji zabranjuju upotrebu dronova. 

Hallstatt zbog toga ima novi plan kako u 2020. dovesti razuzdane posjetitelje pod kontrolu. Smanjit će broj autobusa koji smiju proći kroz selo, a njihova će turistička zajednica raditi na tome da potakne posjetitelje da u Hallstattu ostanu dulje od dva sata, uživaju u njihovim restoranima i kupuju u dućanima. Nadamo se da će im to poći za rukom, bez obzira na novi mega-popularni nastavak "Snježnog kraljevstva" koji je s 1.32 milijarde dolara zarade upravo postao najprofitabilniji animirani film na svijetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije