Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRE GLADI

Hollywood nikako da odustane od suvišnih nastavaka

Igre gladi
20.11.2014.
u 18:53

Prvi dio "Šojke rugalice" u kinima - u sporednim ulogama opet je niz velikana poput Donalda Sutherlanda i (pokojnog) Philipa Seymoura Hoffmana

U hrvatska kina stiže "Šojka rugalica I", prvi dio trećeg nastavka filmskog serijala "Igre gladi", baziranog na iznimno popularnim knjigama Suzanne Collins.

Podsjetimo, radi se o serijalu koji je lansirao danas najtraženiju hollywoodsku glumicu Jennifer Lawrence u ulozi Katniss Everdeen, djevojke koja je protiv svoje volje postala simbolom pokreta otpora u Panemu, totalitarnoj verziji SAD-a smještenoj u bližu budućnost. Nakon preušminkanog prvog i uzbudljivijeg drugog dijela, u trećem nastavku radnja se seli još dalje od središta Panema, u zaboravljeni Trinaesti okrug, u kojem su se preživjeli pobunjenici desetljećima pripremali za novi pokušaj svrgavanja Kapitola. Nakon što se dočepaju Katniss, oni je pokušavaju iskoristiti za svoju propagandu, tek na malo suptilniji način od onoga kako je njome manipulirao predsjednik Snow.

Kao i u dosadašnjim nastavcima, u sporednim ulogama pojavljuje se niz velikih imena poput Woodyja Harrelsona, Donalda Sutherlanda, Julianne Moore i (pokojnog) Philipa Seymoura Hoffmana, a izravna podrška glavnoj glumici zgođušni su Liam Hemsworth kao Gale te Josh Hutcherson u ulozi zarobljenog Peete.

Jaki glumci na raspolaganju su imali i napet predložak, koji radnju napokon u pomiče iz artificijelnog okružja reality-kupole u "stvarnost" prvih linija fronte. Konačni rezultat, nažalost, pokvaren je u Hollywoodu sve češćom odlukom da se posljednji nastavak knjige nasilno raskoli u dva dvosatna filma, razvodnjavajući radnju i pretvarajući "Šojku rugalicu I" u (pre)dug uvod u nešto što ćemo uz malo sreće gledati nagodinu. 

>> Igre gladi postale su mračnije i uzbudljivije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije