Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hoću knjigu na južnoj strani Zagreba

Hoću knjigu
Foto: Promo
1/6
02.03.2021.
u 10:52

Omiljena knjižara mnogih knjigoljubaca pronašla je svoj dom u popularnom trgovačkom centru

U pandemijsko doba riječ „zatvaranje” postala je uobičajena gotovo poput nošenja maski ili dezinfekcije ruku. Pa ipak, nakon tri godine rada i sedam uspješnih knjižara Hoću knjigu napravio je upravo suprotno - otvorio je vrata svoje nove osme knjižare. Ohrabreni velikom posjećenošću i odlične ponude koju cijene posjetitelji diljem Hrvatske, najnovija Hoću knjigu knjižara našla je dom tamo gdje je sve počelo – u Zagrebu.  

 „Često nam se javljaju knjigoljupci s pitanjem kada ćemo doći baš u njihov grad, no oko lokacija smo vrlo oprezni. Nije nam u cilju imati najviše knjižara, nego želimo da su one najljepše, najkvalitetnije i najbogatije ponudom. Iz tog razloga, tek smo se nakon tri godine poslovanja odlučili na otvaranje novih lokacija; krajem prošle godine u Zadru, a početkom ove u Buzinu u Zagrebu”, objašnjava Matija Fojs, direktor knjižarskog lanca Hoću knjigu.

Foto: Arena Hospitality Group

Nova knjižara smjestila se u posjećenom trgovačkom centru Supernova na mjestu nekadašnjeg dućana s dječjom opremom, stoga je prostor trebao brojne preinake. Iz studija Metaplan arhitekti objasnili su kako su naglasili prostor te koji se zajednički elementi provlače i ovom knjižarom.

„Prepoznatljiv karakter knjižare prostoru je dan kroz dizajn mobilijara i rasvjete. Kombinacijom antracit sivog metala i svijetlog drva nastojali smo stvoriti smiren i ugodan prostor koji će omogućiti fleksibilnost u korištenju i izlaganju proizvoda. Niša za čitanje s osvijetljenim „nebom” od letvica mjesto je na kojem trgovina postaje dnevni boravak i kojem će se, nadamo se, posjetitelji rado vraćati“, poručuju Metaplan arhitekti.

Foto: Arena Hospitality Group

Hoću knjigu u posljednje je tri godine postao poznat po svojim događanjima, no kako organizirati svečano otvorenje knjižare kada su na snazi stroge mjere?

 „Od samog početka epidemiološke krize iznimno oprezno pristupamo organizaciji događanja i samog rada u knjižarama. Iz tog razloga, otvorenje ćemo proslaviti nešto skromnije, no to ne znači da će posjetitelji ostati kratkih rukava. Za svakog je kupca ovoga vikenda predviđen mali poklon, najbrži će knjigoljupci doći na svoje kada uz kupljenu knjigu dobiju i jednu na poklon, pripremili smo lijepi Instagram natječaj, a uhvatite li naše vesele knjiške hodače u centru dobit ćete i poklon iznenađenja te kupon za popust”, zaključila je Sanja Srdić Jungić, voditeljica marketinga i komunikacija Hoću knjigu.

Svečano otvorenje planirano je od 5. do 7. ožujka, a detaljan program pogledajte na Facebook stranici Hoću knjigu.

Foto: Arena Hospitality Group

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije