Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izjava Predsjedništva HGU-a

Hoće li domaći glazbenici spašavati Radio 101?

ribnjak
arhivska slika
24.02.2010.
u 13:08

“Prije nego se bezuvjetno odazovete obrani 'mladenačkih ideala' na koncertu podrške Radiju 101 u zagrebačkoj Areni, sklopite s tim komercijalnim radiom komercijalnu ponudu”, savjetuje domaće glazbenike Predsjedništvo Hrvatske glazbene unije.

“Prije nego se bezuvjetno odazovete obrani 'mladenačkih ideala' na koncertu podrške Radiju 101 u zagrebačkoj Areni, sklopite s tim komercijalnim radiom komercijalnu ponudu”, savjetuje domaće glazbenike Predsjedništvo Hrvatske glazbene unije. I upućuje ih da sviraju besplatno ako im uprava Stojedinice jamči bolji tretman u svom programu!

Među stotinu najslušanijih izvođača na Radiju 101 u prvih devet mjeseci 2009. godine samo je pet hrvatskih, tvrdi HGU. Prvi je splitski TBF čije su se izvedbe u prvih devet mjeseci čule 240 puta pa oni zauzimaju 22. mjesto na ljestvici. Na 47. mjestu slijede ih Hladno pivo, Gustafi su na 52, Jinxi na 71. i Tamara Obrovac na 72. mjestu.

“Broj izvođenja prvog na listi, grupe U2, viši je od ukupnog broja izvođenja svih hrvatskih izvođača zajedno, pa je i autorska i izvođačka naknada svih hrvatskih autora i izvođača niža od naknade Bonu i članovima U2. Kada radio na kojem je 'nestalo' ogromnih 19 milijuna kuna treba proslavljati obljetnice ili spašavati od propasti, onda nema ni U2 ni bilo kojeg od 95 stranih izvođača s top-liste, nego besplatno sviraju hrvatski izvođači. Strance bi morali platiti” citira izjavu s Radija 101 Predsjedništvo HGU-a. A izjava je pravi bumerang.

Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
16:21 24.02.2010.

Pa kaj ni to komercijalni radio. Pa večina emisija im je bila sponzorska. A koji to sponzori nisu platili, ili ak jesu gdje je lova, zakaj se nisu računi podmirivali. Pa zaboga kaj taj jadni narod mora sve grbačiti (a da toga ni ni svjestan).

KA
Kamarat
16:21 24.02.2010.

Striptiz Vrabecke bi dobro došao.Neka i ona da svoj prilog za spas 101 .Upropastit ga je znala. Josipović sa primanjem Vrabecke vraća dug i to ne svoj već od Mesića. Ona je zadužila Mesića s time što je sa 101 pljuvala po Tuđmanu sve onako kako je Mesiću odgovaralo. NEMA TUĐMANA I RADIO 101 VIŠE NEMA SMISLA.

JA
jarac
15:24 24.02.2010.

Pazite makli su me zato što sam napisao da će stojedinicu spasiti patomčak na čelu sa Vrabcem, Kumom,Dragecom i Perkovićem, jer su za to pravi majstori,a koncert je samo krinka, naravno sve će platiti radni ljudi koji plaćaju porez ovojj državi,a oni su majstori da to proguraju legalno da se niko ne upita odakle im novac, zar tako nije i u predizbornoj kampanji. sve se zna,, Zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije