Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAFTA

Hoće li Britancima Lady Gaga biti draža od Queena?

Bohemian Rhapsody
Promo
10.01.2019.
u 10:38

Dodjela BAFTA održat će se 10. veljače, dva tjedna prije Oscara.

Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnje dodjele Zlatnih globusa bio je trijumf biografskog glazbenog filma “Bohemian Rhapsody”. Ovu posvetu grupi Queen s Ramijem Malekom u ulozi Freddieja Mercuryja publika uglavnom voli, ali kritičari je do sada nisu hvalili pa je mnoge začudilo da su upravo inozemni filmski kritičari u ključnim kategorijama ove dodjele nagradili film Bryana Singera nauštrb glazbene romantične drame “Zvijezda je rođena” s Bradleyem Cooperom i Lady Gagom u glavnim ulogama, koju je Cooper ujedno i režirao.

Ta dva filma sada imaju po sedam nominacija i za nagradu BAFTA pa ostaje vidjeti hoće li Britanci podržati film o svojim zemljacima queenovcima ili će im biti draža američka zvijezda Lady Gaga u filmu koji je slovio i kao favorit za Zlatni globus.

Ova dva glazbeno-filmska rivala ukrstit će mačeve u kategorijama za najbolju mušku ulogu i najbolju filmsku glazbu, ali ne i u kategoriji najboljeg filma u kojoj je se natječe samo “Zvijezda je rođena”, dok je “Bohemian Rhapsody” završio u kategoriji iznimnog britanskog filma.

Sedam nominacija za BAFTA-u ima i “Prvi čovjek” redatelja Damiena Chazellea s Ryanom Goslingom u ulozi astronauta Neila Armstronga, međutim nije se uspio probiti ni do jedne važnije kategorije: nema ga u natjecanju za najbolji film, najbolju režiju, glavne glumce ili scenarij.

Dodjela BAFTA održat će se 10. veljače, dva tjedna prije Oscara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije