Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje iščekivanje

'Hobit', prethodnik 'Gospodara prstenova', snima se u veljači

audicija za Hobita
AFP
16.10.2010.
u 17:15

Nakon brojnih odgađanja i nesuglasica, konačno je potvrđeno da snimanje dvodjelnog filma, koji će ipak režirati Peter Jackson, i koji će se snimati u 3D tehnologiji, počinje početkom 2010. na Novom Zelandu

Zbog brojnih problema oko zatvaranja proračuna za produkciju, uglavnom zbog stiske u kojoj se našao koproducent MGM, te nesuglasica s novozelandskim sindikatima, te nakon odustanka Guillerma del Tora od režije, snimanje "Hobita" po Tolkienovu romanu za djecu koji je prethodio "Gospodaru prstenova" postajalo je sve nizvjesnije. Čak je i sir Ian Mckellen, kojem je najveća želja da ponovo odglumi čarobnjaka Gandalfa, koji u tom djelu ima isto toliko veliku ulogu kao i u "Gospodaru...", postao toliko nestrpljiv da je poslao producentima pismo upozorenja u kojem je ne samo napomenuo da ne postaje sve mlađi, nego i da mora dogovoriti brojne kazališne angažmane, te bi volio znati kad treba ostaviti mjesta u rasporedu.

Zna se tko je Gandalf, ali se još ne zna tko će glumiti naslovnu ulogu hobita Bilba Bagginsa (Frodova strica) koji u Golumovoj pećini pronalazi ačrobni prsten za koji će se u nastavku ispostaviti da je sudbinski važan za cijeli svijet. Andy Serkiss bi opet trebao biti Golum, a za Bilba producenti žele Martina Freemana (Tima iz "U uredu", Arthura Denta iz "Galaktičkog vodiča za stopere"), ali bi on trebao biti zauzet ulogom dr. Watsona u drugoj sezoni uspješne BBC-ove serije "Sherlock" koja je junake Arthura Conana Doylea izmjestila u današnje vrijeme, pa slavni detektiv Holmes o svom ganjanju zločinaca izvještava na Twitteru, a Watson njihove pustolovine opisuje na svojem blogu. Hoće li Freeman odustati od Watsona, serija biti odgođena, ili će netko drugi glumiti Bilba, još nije razjašnjeno.

U svakom slučaju, Jackson je objavu početka snimanja, i to u 3D, popratio riječima:

- To će biti sveobuhvatno putovanje u vrlo poseben prostore mašte, ljepote i drame. Istraživanje Tolkienova Međuzemlja je više od uobičajenog doživljaja snimanja filma. Veselimo se što ćemo u taj čudesni svijet ponovo ući s Gandalfom i Bilbom.

Komentara 3

Avatar Časna seka
Časna seka
18:02 16.10.2010.

Bolje biti hobit nego u HSP-u.

GO
gohan
22:51 16.10.2010.

zašto u 3D-u kad je 3D tehnologija kakvom danas baratamo samo \"jedna dobra ideja\" od koje glava boli i ništa više?

DU
Deleted user
03:51 17.10.2010.

ja imam doma Panasonic 3d i mogu reči da glava NE BOLI...boli glava samo kratkovidne,jer moraju naprezati vid sa naočalama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije