Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzrok nepoznat

HNK Split: Sa stropa se urušio dio ukrasne reljefne dekoracije

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
05.09.2017.
u 16:15

Kako neslužbeno doznajemo urušio se dio stropa u foajeu. Na sreću svi su zaposlenici na kolektivnom godišnjem odmoru i nitko nije ozlijeđen.

U foajeu HNK Split, kako neslužbeno doznajemo, najvjerojatnije tijekom ponedjeljka, urušio se dio stropa, točnije štukature (ukrasne
reljefne dekoracije).

Navodno se odvalio komad koji se pruža duž stropa, dimenzija 15-ak centimetara puta 250 centimetara. Na sreću, u foajeu nikoga nije bilo, svi zaposlenici kazališta su na kolektivnom godišnjem odmoru. Da je bilo, moglo je biti i ozlijeđenih. Odlomljeni komad pao je sa strane piana, ali izgleda da ni piano nije oštećen.

Uvijek "dobro informirani", budući da službenu informaciju nismo mogli dobiti, kažu da su napuknuća bila već neko vrijeme, a kao uzroci spominju se nedavni potres kod Čiova i velike temperaturne oscilacije zabilježene posljednjih dana.

Temperatura se sa oko 33 stupnja spustila na samo 16 stupnjeva u nekoliko sati. Navodno će tijekom srijede konzervatori pregledati teatar i provjeriti statiku objekta nakon čega će odlučiti što i kako poduzeti.

Komentara 1

Avatar Nevini Hrvat
Nevini Hrvat
16:34 05.09.2017.

Imamo Hrvatsku, imamo nove poreze, imamo balkanske bajke i imamo devastirani HNK Split. Nemamo prijatelja, nemamo poštovanja i nemamo ulaza u Bijelu Kuću ali sanjamo da nas Ameri podržavaju.. Mi Hrvati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije