Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
urnebesna komedija

Hit predstava "Ja Bosanac" ponovno igra u kazalištu Histrion

Foto: Ja Bosanac
1/3
06.02.2020.
u 09:58

U zagrebačkom kazalištu Histrion predstava "Ja Bosanac" ima nove termine 07. i 08. veljače, a igrat će i u Pločama i Dubrovniku.

Oduševljena zagrebačka publika u više navrata je imala priliku gledati sjajni glumački dvojac Aldina Tucića i Negru Čičić koji su uspjeli skoro dva sata nasmijati publiku te dovesti ih do suza predstavom ”Ja, Bosanac”. Naime, u zagrebačkom kazalištu Histrion predstava ima nove termine 07. i 08. veljače 2020., te za one koji su propustili ovu bosansku poslasticu moći će opet uživati u bh. humoru. 

 ”Ja, Bosanac” – nova je komedija iz provjerenog pera popularne spisateljice Indire Kučuk Sorguč koja je prepoznata u široj javnosti po hit kazališnim predstavama ”Ja, mahaluša”, ”Ja, mahalac” i ”Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac”.

U Bosni je danas sve manje Bosanaca, onih endemskih primjeraka koji zbijaju šale na svoj račun i žive tako da nikom s njima nije tijesno.  Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi radi iz inata i prkosa. U inat svima a protiv sebe. 

U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Europu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše. U pogledu na žene on je izričit: samo tri žene su za volit, pazit i mazit (majka, žena i kćerka – ona koja ga je rodila, ona koja mu je rodila i ona koju je rodio), a sve druge su za trošit. U njega važi tri P: Pojest, popit i poklopit! 

 Predstava ponovo igra i diljem Hrvatske  – 13. veljače u Pločama i 08. ožujka u  Dubrovniku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije