Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

HEP – ponosno svjetlo hrvatske kulture

HEP – ponosno svjetlo hrvatske kulture
Foto: Promo
1/3
04.12.2018.
u 16:20

Vrijedni čuvar bogate kulturne baštine

Uz prirodna bogatstva, kulturna je baština hrvatska najvrednija imovina. Sa željom da očuva, podupre i oživi kulturnu scenu u Hrvatskoj, HEP već dugi niz godina podupire projekte iz područja umjetnosti i kulture, ali i projekte koji za cilj imaju očuvanje tradicije i baštine.

Upravo o tom djelovanju HEP-a govori aktualna imidž kampanja „Ponosno svjetlo hrvatske kulture“ koja je proteklih tjedana privukla pažnju hrvatske javnosti. U kampanji se tako pojavljuju opera, balet i orkestar Hrvatskog narodnog kazališta, alkar Andrija Hrgović kao predstavnik Viteškog alkarskog društva iz Sinja, ansambl Lado, mješovita klapa Elektrodalmacija te znamenitosti i manifestacije poput Lepoglavska čipke, Festival dalmatinskih klapa u Omišu, Hvarskog kazališta, Vinkovačke jeseni i Dubrovačkih ljetnih igara.

Foto: Promo

Međutim, to je samo dio HEP-ova doprinosa očuvanju hrvatske kulture i baštine. Podupiranjem brojnih projekata s područja umjetnosti i kulture poput natječaja za donacije Svjetlo na zajedničkom putu, pomaže se umjetnicima, promovira se hrvatska kultura u inozemstvu te podupiru aktivnosti usmjerene na očuvanje i promicanje nacionalnih i lokalnih kulturnih sadržaja.

Svoju ulogu filantropa, koji promiče i unaprjeđuje kulturu, štiti baštinu te daje poticaj jačanju vrijednosti općeg dobra, HEP je gradio čitavo stoljeće. Zbog toga će zasigurno i u budućnosti biti jedan od predvodnika razvoja kulturne scene u Hrvatskoj.

Foto: Promo

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije