Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnesena prijava

Hakirane stranice Dubrovačkih ljetnih igara, policija provodi istragu

Dubrovačke ljetne igre
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
07.07.2015.
u 11:27

Dubrovačke ljetne igre posljednjih su se tjedana našle u središtu pozornosti nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova najavljenu predstavu 'Elementarne čestice' ocijenilo događajem sa sigurnosnim rizikom

Internetske stranice Dubrovačkih ljetnih igara hakirane su te su trenutačno nedostupne. Kako nam je potvrđeno iz dubrovačke policije i organizacije Igara, podnesena je prijava te je u tijeku istraga.

Dubrovačke ljetne igre posljednjih su se tjedana našle u središtu pozornosti nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova najavljenu predstavu 'Elementarne čestice'  ocijenilo događajem sa sigurnosnim rizikom zbog čega je Dubrovačko-neretvanska županija prvi put u povijesti odustala od sufinanciranja festivala.

Nedavno je pak objavljeno kako će se premijera "Elementarnih čestica" Michela Houellebecqa održati 20. srpnja na tvrđavi Lovrjenac. Poznati francuski pisac nedavno je izazvao kontroverzije svojim novim romanom ''Pokoravanje'' u kojem opisuje društveno uređenje Francuske u bliskoj budućnosti u kojoj je na čelu države muslimanski predsjednik.

Roman francuskog autora adaptirao je književnik Velimir Grgić, a redatelj je Ivica Buljan, ravnatelj Drame zagrebačkog HNK-a.

>> Premijera Elementarnih čestica 20. srpnja

Komentara 7

VE
verakruz
12:08 07.07.2015.

cijankalij - ne lupetaj gluposti i ne ponašaj se kao isilovac. Ova predstava nema veze sa islamom i muhamedom. To što je pisac pisao o nečemu što je sasvim izgledna mogućnost, i to u sasvim drugom djelu, ne daje vam za pravo da se metiljate i određujete koji pisac se smije izvoditi, a koji ne smije. Bolje ti nama objasni što misliš o nestanku kršćana iz muslimanskih zemalja.

KN
knezica
12:11 07.07.2015.

Michel Houellebecq, odnosno njegovo djelo koje se izvodi na DLJI nema nikakve veze sa islamom. Šta mi trebamo biti taoci nečije paranoje i radikalizma?

LA
LaurenceofArabia
12:13 07.07.2015.

I to sve radi sumanutog inzistiranja na postavljanju osrednje drame jednog frustriranog, neuroticnog provokatora. Pravo im bilo kad inzistiraju. Nisam sporazuman s postavljanjem i glorificiranjem bilo cega sto na bilo koji nacin vrijedja dio osjecaja jednog djela hrvatskih gradjana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije