Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokantne tvrdnje

"Grammyji su prevara koja počiva na korupciji i seksizmu", tvrdi bivša šefica

Foto: Steven Bergman/Press Association/PIXSELL
24.01.2020.
u 12:06

Deborah Dugan, bivša šefica američke Akademije za diskografsku umjetnost i znanost koja dodjeljuje nagradu Grammy, izašla je u javnost sa optužbama o seksualnom zlostavljanju i korupciji unutar Akademije.

Deborah Dugan, bivša šefica američke organizacije Recording Academy, Akademije za diskografsku umjetnost i znanost koja dodjeljuje nagradu Grammy, u brutalno iskrenom intervjuu za NBC napala je čitavu organizaciju, nazvavši proces nominacija namještenim i prepunim sukoba interesa. 

Dugan je suspendirana prošlog tjedna, samo deset dana prije ovogodišnje dodjele Grammyja, zbog navodnih optužbi za mobbing. Za NBC News danas je izjavila da je Akademija institucija koja počiva na korupciji i u kojoj moćnici glazbene industrije diktiraju tko će dobiti koju nagradu. Nazvala je Akademiju i "mizoginim muškim klubom"

- Kada sam došla tamo bila sam šokirana razinom seksizma i korupcije - rekla je i dodala da se susrela i s rodnom diskriminacijom, nejednakim plaćama i seksualnim uznemiravanjem. Dugan je, zanimljivo je napomenuti, bila i prva žena ikada na čelu te institucije u 62 godine njenog postojanja.

Optužbe za mobing i zlostavljanje zaposlenika u svojih pet mjeseci rada odlučno odbija, a uložila je i službenu žalbu jer je, tvrdi, suspendirana zato što je odjelu ljudskih resursa poslala dopis u kojem je opisala svoju zabrinutost i probleme s kojima se susrela. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije