Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FEST festival

Goran Bogdan najbolji je glumac, a John Malkovich "Beogradski pobjednik"

09.03.2020.
u 10:52

U Beogradu je u nedjelju dodjelom nagrada završen 48. Međunarodni filmski festival FEST, a hrvatski glumac Goran Bogdan dobitnik je priznanja za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu "Otac" srbijanskog redatelja Srdana Golubovića.

Goran Bogdan je, primajući nagradu, publici rekao da ju je posvetio nedavno preminulom srbijanskom kolegi Nebojši Glogovcu, koji je i započeo raditi taj projekt.

Glogovac je započeo snimanje tog projekta prije nego se razbolio, pa je Bogdanu, kako je više puta izjavio, pripala "velika čast" da ga zamijeni, podsjetio je beogradski portal mondo.rs.

Film "Otac" rađen je u koprodukciji Srbija, Njemačka, Francuska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Slovenija, a premijeru je imao na ovogodišnjem Berlinaleu.

Na završnoj večeri FEST-a  američkom glumcu podrijetlom s ovih prostora Johnu Malkovichu, kao specijalnom gostu ovogodišnjeg festivala, uručeno je i priznanje "Beogradski pobjednik".

Za najbolji film u Glavnom takmičarskom programu proglašen je "Nevidljivi život" Karima Aïnouza u brazilsko-njemačkoj koprodukciji.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Vaclavu Mohulu za film "Obojena ptica", Ritha Calnejais nagrađena je za najbolji scenarij ("Mliječni zubi"),  za najbolju žensku ulogu priznanje je dobila Trine Dyrholm ("Dama herc"), dok je za režiju najboljeg debitantskog ostvarenja nagradu osvojio Filippo Meneghetti ("Nas dvije").

Komentara 2

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
17:12 09.03.2020.

Bravo za film, organizaciju, Malkoviča, dodelu nagrada, Beograd i odlicnog glumca. Svi koji ga ne vole mogu da mu pljunu pod prozor...ako im dozvoli..

Avatar southman
southman
13:53 09.03.2020.

Popljuvao Hrvatsku i pokupio nagradu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije