Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peter Mayhew

Glumac kojeg smo gledali kao omiljenog Chewbaccu preminuo je u 74. godini

Arhiva VL
03.05.2019.
u 12:39

Omiljenog Chewbaccu pratili smo kroz Star Wars filmove od 1977., a glumac koji ga je utjelovio preminuo je u utorak u 74. godini

"S velikom tugom i žaljenjem želimo podijeliti vijest da je Peter preminuo", navela je ožalošćena obitelj Petera Mayhewa na njegovom službenom Twitter profilu i tako potvrdila da je preminuo u utorak navečer.

 Britanski glumac, iako nikada nije pokazao svoje lice u filmovima, sve nas je osvojio odjeven u divovskog Wookieja odnosno Chewbaccu kroz kultne Star Wars filmove, od 1977. do 2015. godine. Prvi smo ga put upoznali 1977. u slavnom kostimu u filmu 'Ratovi zvijezda - Nova nada.' Pojavio se u nastavcima 'Imperija uzvraća udarac', 'Povratak Jedija', 'Osveta Sitha' i 'Probuđena sila'.

"Bili smo partneri u filmovima i prijatelji u stvarnom životu preko 30 godina i volio sam ga. Unio je svoju dušu u lik i donio veliko zadovoljstvo publici Star Warsa", izjavio je njegov kolega Harrison Ford

Na Twitteru se javio i Mark Hamill koji je utjelovio Lukea Skywalkera.

"Bio je najnježniji  od divova. Veliki čovjek s još većim srcem koji me uvijek uspio nasmijat i odani prijatelj kojeg sam volio. Zahvalan sam za naše zajedničke uspomene i bolji sam čovjek jer sam ga poznavao. Hvala Pete", napisao je. 

Uzrok smrti legendarnog glumca još uvijek nije poznat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije