Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opera "medij"

Glazbeno okultna tragedija o ženi razapetoj između zbilje i nadnaravnog

Foto: HNK Zagreb
1/20
12.11.2021.
u 16:44

Operna premijera "Medij" Giana Carla Menottija održala se 3. studenog u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Opera "Medij" pod ravnanjem Josipa Šege u režiji Caterine Panti Liberovici kratka je i tragična opera u dva čina za koju je glazbu i libreto napisao Gian Carlo Menotti. Premijerno je izvedena 3. studenog u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. 

Ova glazbena tragedija tematizira spiritizam i govori o lažnoj vidovnjakinji čiji iznenadni susret s nepoznatim dovede do kaosa i ubojstva a sve je dočarano snažnom glazbom nalik dramskom recativu napisanom za orkestar od četrnaest glazbenika. U svojem libretu Menotti je prema vlastitim riječima prikazao igru ideja koje opisuju tragediju žene ukliještene između dvaju svjetova, svijeta realnosti koji ne može potpuno shvatiti i nadnaravnog svijeta u koji ne može vjerovati.

U ulozi Flore pjevaju Dubravka Šeparović Mušović i Sofia Ameli Gojić, ulogu Monike Ivana Lazar i Tanja Ruždjak, Gospođu Nolan tumače Željka Martić i Margareta Matišić, a gospođu Gobineau Tamara Franetović Felbinger i Tena Lončarević. Uloga gospodina Gobineaua pripala je Ozrenu Bilušiću, Jurici Jurasiću Kapunu i Davoru Radiću, a Tobyja Leonardu Lampertu i Stefanu Surianu.

Za scenografiju zaslužan je Roberto Boldini, kostimografiju Alessandra Garanzini, a oblikovateljica svjetla je Chiara Lussignoli. Asistent redateljice je Leonard Lampert.

1/20

Izvedbe ove specifične opere koja se bavi tematikom okultnoga mogu se pogledati 6., 9. i 15. prosinca. Ulaznice možete kupiti na stranicama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije