Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavni krivac trump

Glazbenici bijesni: Nemoralno je bez dozvole koristiti naše pjesme za političke kampanje

Rolling Stones
Foto: Reuters
29.07.2020.
u 14:45

Glazbenici su u otvorenom pismu pozvali političare da za korištenje njihove glazbe na skupovima i u kampanjama moraju tražiti dozvolu.

Svjetske glazbene zvijezde poput Micka Jaggera, Keitha Richardsa, Stevena Tylera i Lorde, potpisali su otvoreno pismo u kojem od političara zahtijevaju da za korištenje njihove glazbe u kampanjama i na događanjima moraju tražiti dopuštenje. 

Njihov zahtjev nije samo financijske prirode, već glazbenici smatraju da ih se u politiku uvlači protiv njihove volje te su prisiljenu poduzeti agresivnu akciju kako bi zabranili takvu upotrebu svoje glazbe. 

- Korištenje određene pjesme bez dozvole je neiskreno i nemoralno te može kompromitirati osobne vrijednosti umjetnika kao i razočarati njihove obožavatelje - stoji u pismu nezadovoljnih glazbenika koji smatraju da se puštanje njihovih pjesama na političkim skupovima može krivo protumačiti kao davanje potpore određenom političaru, što ne mora biti slučaj. 

Dogodilo se to nakon što je slavni Neil Young prozvao Trumpa za korištenje njegovih pjesama bez dozvole, a nezadovoljstvo Trumpovom krađom njihove glazbe su iskazali i Queen, Bruce Springsteen, Adele, Rihanna, Pharrell Williams, Elton John i REM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije