Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije sretan

George RR Martin napokon se oglasio o kraju "Igre prijestolja"

Foto: O'Connor-Arroyo/Press Association/PIXSELL
03.02.2020.
u 12:31

Pisac serijala knjiga "Pjesma leda i vatre" nakon dugo vremena komentirao je TV seriju nastalu prema njegovu književnom predlošku.

George RR Martin, autor serijala knjiga "Pjesma leda i vatre", prema kojem je nastala megapopularna TV serija "Igra prijestolja" nakon gotovo godinu dana oglasio se o završetku te serije koju mnogi smatraju nezadovoljavajućom. 

– Ljudi znaju jedan kraj, ali ne i onaj definitivni. Autori serije su me prestigli, što nisam očekivao – rekao je Martin i dodao kako osma i posljednja sezona serije nije toliko vjerna njegovu predlošku kao što se do sada tvrdilo te da je u seriji izostavljeno mnogo likova čije ćemo sudbine moći doznati tek u iduće dvije knjige, "Winds of Winter" i "A Dream of Spring"

"Igra prijestolja", koja je završila na proljeće prošle godine, ubrzo nakon početka prikazivanja postala je globalni kulturni fenomen, ali kreatori serije David Benioff i D. B. Weiss su se, kako su sezone odmicale, našli na meti nezadovoljnih fanova. Posljednja sezona smatra se najlošijom, a neke od glavnih zamjerki bile su gubitak kompleksnosti, kako u razvoju likova tako i u dijalozima, kao i niz nelogičnosti u radnji koje su djelovale kao pokušaj da se sve ubrza i što prije završi. 

– Nemojte zaboraviti da ja radim u sasvim drukčijem mediju nego David i Dan. Oni su imali samo šest sati za posljednju sezonu, a ja očekujem da ću za iduće dvije knjige ispisati barem 3000 stranica – rekao je Martin koji se na svojem blogu već ranije oglasio o razlici između kraja serije i knjiga. 

"Hoće li imati isti kraj kao i serija? Različit? Pa.. da. I ne. I da. I ne. I da. I ne. I da", napisao je prošle godine. 

A kako ga mnogi kritiziraju zbog sporosti pisanja i činjenice da se na njegove nove knjige čeka barem pet godina, Martin se opravdao i pritiskom koji je osjećao dok je serija trajala, a pogotovo nakon što je radnjom prestigla knjige. 

– Svaki dan bih sjeo i pisao, a čak i na dobar dan, što za mene znači napisati tri do četiri stranice, osjećao bih se užasno i mislio: "O Bože, moram završiti ovu knjigu, napisao sam tek četiri stranice a trebao sam četrdeset" – priznao je pisac i otkrio da je nakon završetka serije mnogo manje pod stresom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije