Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija Forum

Geometrijski ciklus Sebastijana Vojvode

Sebastijan Vojvoda, Topologije, Galerija Forum, veljaca 2015.
Foto: Galerija Forum
1/2
10.02.2015.
u 16:23

Vojvodin je odnos lišen patetike prema naslijeđu, ali je indirektno kritičan prema tehnopejzažu. No ponajprije je tu riječ o hladnom konstruktu geo-zbilje

Osamdesetih godina prošlog stoljeća hrvatska je umjetnost imala rasne "geometričare" koji su uz novu sliku, retroavangardu i druge tendencije, stvarali neo-geo poglavlje hrvatske umjetnosti. I sada imamo umjetnike kojima je geometrija magistralan likovni govor. Svojim geometrijskim ciklusom djelomice se upravo na taj način u zagrebačkoj Galeriji Forum predstavlja akademski slikar iz Poreča Sebastijan Vojvoda (1976).

Serija platna istog formata, ponekad složena u volumen, ispunjena je geometrijskim sadržajem na kojem nalazimo puno hrvatske geometrijske povijesti amalgamirane s geometrijom ovog doba prispjelom poglavito s novim elektroničkim medijima. Stariji kritičari, slikari i informiraniji dio likovne publike uočit će tu fragmente rukopisa Julija Knifera, Brede Beban, Duje Jurića i drugih autora. Vojvodin je odnos lišen patetike prema naslijeđu, ali je indirektno kritičan prema tehnopejzažu. No ponajprije je tu riječ o hladnom konstruktu geo-zbilje. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije