Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
7 9°C
 • Avatar abakus
  abakus:

  Za mene će zauvijek biti junaci iako je junak na kraju bio samo jedan: jadni mali Nemeček. Neka djeca čitaju, ove sitne razlike su nebitne.

 • Deleted user:

  Naravno da svaki prevoditelj ima svoj stil prevođenja ali vjerujem da se svi oni koji se prihvate novog prevođenja "konzultiraju" i s prethodnim. Čini mi se da je bolji naslov Junaci.... a čitatelj će čitajući shvatiti da se radi o ... prikaži još! dječacima. Pa ako se je već htjelo dati nešto drugačije mislim da je onda bilo bolje uzeti riječ "dečki" budući je ta riječ i prije i sada označavala ulične "bande" ili grupe dječaka koji su se "borili" za svoj teritorij. No kako je danas riječ "dečki" opći pojam za osobe muškarce koji su sudjelovali u Domovinskom ratu u Hrvatskoj našlo bi se i onih koji bi i tomu zamjerili. Ne može se sve opravdavati s promjenom vremena i drugačijeg razmišljanja.

 • Avatar Nexus
  Nexus:

  Sve se bojim da ce dijeca dva put citati jednu te istu knjigu i k tome jos jednu iz javne drugu iz skolske knjiznice. Oni koji traze dlaku u jajetu uvijek ce je naci, jer covjek nije savrsen i ne ... prikaži još! cini sve iz predumisljaja.

Još iz rubrike Kultura

4
Gužva u Gavelli

Pogledajte tko je sve pohrlio na premijeru "Hotel Zagorja"

Ciklus Lisinski subotom

Anđeoski Bečki dječaci oduševili izvedbom hrvatske narodne pjesme "O more duboko"

2
Praizvedba "Bambine"

Split je dobio hit koji će se gledati. Je li naslijedio "Splitski akvarel"? Reći će vrijeme

2