Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"intimnost"

Gdje je intimnost u pandemiji - pita se nova predstava na Dubrovačkim ljetnim igrama

Foto: Dubrovačke ljetne igre
11.08.2020.
u 11:08

U sklopu programa 71. Dubrovačkih ljetnih igara u četvrtak, 13. kolovoza, u Lazaretima će premijerno biti izvedena predstava "Intimnost" redatelja Andreja Nosova i dramaturginje Biljane Srbljanović u produkciji Fondacije Heartefact iz Beograda.

"Intimnost" se bavi najaktualnijom temom današnjice – novim virusom. Predstava istražuje što se to promijenilo u našem životu, radu, odnosu prema "drugom" i prema sebi.

"Nov, nepoznat i zastrašujuć virus, iako dugo očekivan, zatekao je svijet potpuno nespremno. Karantena, izolacija, zaraza, umiranje nije ništa novo u povijesti dramske literature, ali je u suvremenom svijetu koji je nesposoban za samoću postalo gotovo jednako teško biti bolestan ili zaštititi se", stoji u najavi.

U predstavi, dvoje dramskih umjetnika kroz kratke priče, labavo povezane anegdote, pletu u veću sliku promjene svijeta kojoj prisustvujemo, stvaranje nove paradigme društvenih odnosa, a da toga nismo ni svjesni. Glumci Leon Lučev i Jelena Graovac kroz mnoštvo kratkih priča o distanci, disciplini, privatnosti i novim odnosima koji se formiraju u razdoblju (samo)izolacije, svojom igrom teže preispitati je li moguće sačuvati intimnost u doba pandemije.

Ostatak autorskog tima čine Selena Orb, koja potpisuje kostime i scenografiju, te skladatelj Draško Adžić. Asistent dramaturginje je Ognjen Aksentijević, a izvršna producentica Selena Pleskojnić.

Predstava je dio europskog projekta Future Epics. Na programu ovogodišnjih 71. Igara još su dvije premijerne produkcije nastale u sklopu projekta Future Epics, sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa: plesna predstava "Zagrljaj", koju će partneri iz Švedske, iz Vitlycke centra za izvedbene umjetnosti izvesti u ponedjeljak 17. kolovoza u Lazaretima, te "Grižula" Marina Držića u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec te u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, u četvrtak 20. kolovoza u parku Gradac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije