Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Različitost

Galerija Marisall predstavlja skupnu izložbu Mali formati

Mali formati u Galeriji Marisall
arhiva VL
16.12.2010.
u 10:01

Likovnost u malom - svaki je umjetnik na ovaj zadatak odgovorio unutar vlastitog stvaralačkog usmjerenja, a svi okupljeni radovi predstavljaju se prvi put

Izložba Mali formati objedinila je umjetnike različitog likovnog izraza koji su uvjetovanost manjim dimenzijama prihvatili kao izazov i priliku za istraživanjem unutar vlastitog stvaralačkog usmjerenja. Selekcija izloženih radova ukazuje na kreativnost kojom su umjetnici odgovorili na zadano ograničenje te potencijal privlačnosti i emotivni naboj koja manja djela koncentriraju unutar sebe. Manji formati nude ograničeno polje izražavanja te od gledatelja traže intimniji i detaljniji pristup pri doživljavanju. Sudjeluju Grgur Akrap, Rene Bachrach Krištofić, Tine Erjavec, Petra Grozaj, Ana Kadoić, Zoran Kakša, Božidar Katić...

Izložba se otvara u Galeriji Marisall (Mesnička 5, u dvorištu) u četvrtak, 16. prosinca, i može se razgledati do 27.prosinca. Predstavljeni radovi sadrže osoban karakter svakog umjetnika, no skupnim izlaganjem postiže se zanimljiva interakcija te se naglašava i raznolikost pristupa u likovnom oblikovanju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije