Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mafest

Finale strip-festivala na koji se gosti uvijek vraćaju

PXL_120314_2689
PIXSELL
25.05.2012.
u 17:23

Za publiku crtaju jake snage kuće Bonelli, a tu su i ugledni francuski scenaristi, kao i regionalne zvijezde poput Lacija

Festival stripa u Makarskoj koji, uz zanimljiv program, nudi i prekrasan ambijent Makarske u predsezoni, ulazi u svoje veliko finale.

Kao i proteklih godina, većinu gostiju čine autori u nas izuzetno popularne kuće Bonelli, koji će tijekom vikenda crtati za publiku. Onima koji su odrasli uz Zagora puno znači dolazak glavnog urednika tog stripa Morena Burattinija, kao i crtača Marca Vernija, koji je svojedobno izjavio da “ne želi crtati stripove, nego samo Zagora”.

Među drugim gostima izdvajamo velikog scenarista Jeana Van Hammea i njegova mlađeg kolegu Sylvaina Corduriéa, koji su došli iz Francuske, kao i slovenskog genijalca Tomaža Lavriča te ugledne goste iz Srbije, Vladimira Krstića Lacija i Mirka Čolka. Jake hrvatske snage predvodi Igor Kordej, a tu su još i bonellijevci Stefano Casini, Pasquale Frisenda, Nicola Mari i Renato Queirolo. A ako ste kojim slučajem ove godine propustili Mafest, ne očajavajte, to je festival na koji se gosti uvijek rado vraćaju!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije