Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Quo Vadis, Aida?

Film o Srebrenici Jasmile Žanić u utrci za BAFTA-e

Armin Durgut/Pixsell
11.03.2021.
u 10:15

Film “Quo Vadis, Aida?” nominiran je kao najbolji strani film za nagradu BAFTA.

Nakon premijere na velikom filmskom festivalu u Veneciji i ulaska u uži izbor za nagradu Oscar bosanska redateljica Jasmila Žbanić nominirana je za prestižnu britansku nagradu BAFTA kao najbolja redateljica, a njezin “Quo Vadis, Aida?” nominiran je i za najbolji strani film.

Velika je to vijest za Jasmilu Žbanić, prvu redateljicu iz naše regije kojoj je to pošlo za rukom. Njezin film o tragediji Srebrenice hrvatskim je gledateljima dostupan na online platformi Kino Meeting Point te u zagrebačkoj Kinoteci.

Najviše nominacija za BAFTA-e ove su godine osvojile američka drama o posljedicama recesije “Zemlja nomada” u režiji Chloé Zhao te britanska priča o odrastanju “Rocks” u režiji Sarah Gavron.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajbum
11:36 11.03.2021.

A Gdje dara iz beograda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije