Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
los angeles

Film "Mare" najbolji na američkom SEEFestu

HAVC
11.05.2021.
u 11:42

Film "Mare" Andree Štake osvojio je nagradu za najbolji dugometražni igrani film na 16. izdanju Filmskog festivala jugoistočne Europe SEEfest koji se, umjesto u Los Angelesu, ove godine održao online, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski audiovizualni centar.

Riječ je o drugoj nagradi ovogodišnjeg SEEFesta za tu švicarsko-hrvatsku koprodukciju, Marija Škaričić, koja nosi naslovnu ulogu, dobila je festivalsku godišnju nagradu za glumu, Legacy Acting Award. 

Osim "Mare", na istom festivalu nagrađeni su i dugometražni dokumentarni filmovi "Nun of Your Business" Ivane Marinić Kragić i "Ono drugo selo" Jadrana Bobana, koji dijele nagradu za najbolju fotografiju u dokumentarnoj kategoriji. 

Najboljim kratkometražnim animiranim filmom ovogodišnjeg SEEfesta proglašena je "Arka" Natka Stipaničeva, a "Cockpera" Kate Gugić osvojila je posebno priznanje žirija u istoj kategoriji. 

Osnivačica i direktorica SEEfesta, Vera Mijojlić rekla je kako te nagrade predstavljaju kulturnu i kinematografsku raznolikost jugoistočne Europe. 

"Ponosni smo na svoje dosadašnje rezultate u otkrivanju novih talenata te u upoznavanju američke publike s ljepotama, umjetnosti i domišljatosti ovih marginaliziranih kultura", dodala je.

Filmski festival jugoistočne Europe SEEfest ove se godine, umjesto u Los Angelesu, održao online te je trajao od 28. travnja do 5. svibnja. U programu se prikazalo čak jedanaest hrvatskih naslova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije