Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
film

Film "El Topo" u MM centru

Alejandro Jodorowsky
El Topo
14.05.2011.
u 15:54

Redatelj Alejandro Jodorowsky u filmu "El Topo" prikazao je scene brutalnog ubijanja, mučenja i vješanja, i mentalno deformirane ljude kao simbole za koje sam kaže da su iskaz genetske mašte

U MM centru 14.svibnja u 20 sati biti će predstavljen film «El Topo» redatelja Alejandra Jodorowskog.

Film koji prikazuje mitsko putovanje revolveraša kroz pustinju u potrazi za duhovnosti ispunjen je scenama brutalnog ubijanja, mučenja, vješanja, te simbola preuzetih iz krašćanstva, tarota i istočnjačkih religija.

El Topo na svojem putu nailazi na mnoge osakaćene, fizički i mentalno deformirane ljude koji nisu predstavljeni kao uvjerljivi likovi već kao simboli za koje sam autor kaže da su iskaz genetske mašte. Autor je također naglasio kako voli sve što nije normalno i sve što je maštovito.

Djelo Alejandra Jodorowskog funkcionira kao soba sa zrcalima u kojem simboli ne pružaju jednu koherentnu sliku već se odražavaju jedan u drugome i u tim konstalacijama nailazimo tek na partikularna značenja.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:13 14.05.2011.

Postoji tuzna prica iza redatelja Alejandra Jodorowskyog... nesretni djecak u nesretnom djetinjstvu... i to se odrazava u njegovim filmovima... u svakom filmu on u potrazi za duhovnim prosvjetljenjem... ili samoga sebe...

SV
svemirac
17:55 14.05.2011.

Jodorowsky je majstor nadrealizma i filmovi su mu i danas ispred vremena. El Topo je toliko fascinirao Johna Lennona da je nagovorio menađera Beatlesa da financiraju slijedeći film Jodorowskog i tako je nastao The Holy Mountain, po meni najbolji njegov film. Svi njegovi filmovi ostavljaju čudan okus poslije gledanja, al svakako ih vrijedi pogledati ako ste otvoreni za nešto otkačeno @ להעיר הערות - kad netko s takvim djetinjstvom postane filmski redalj i radi filmove o duhovnom prosvijetljenju na stvarno jedinstven način onda tu nema ništa tužno. Tužno bi bilo kad bi režirao sapunice :D

OB
-obrisani-
18:49 14.05.2011.

u 17:55h svemirac je napisao/la: redalj i radi filmove o duhovnom prosvijetljenju na stvarno jedinstven način onda tu nema ništa tužno. Tužno bi bilo kad bi režirao sapunice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pokazi mi... gdje sam ja to napisao... da je on kaoao redatelj \"tuzan\"... Mozda vidis nesto sto ja ne vidim?! I sto si htjela reci time? Da mu djetinjstvo nije bilo tuzno?! Kada ti majka nikada ne pokaze ljubav, to nije tuzno? To je normalno... A ti kazes... zato sto su John Lenon (i njegov menadjer) bili fascinirani njime... on je A klasa?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije