Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tematika razvoda

Film Bobe Jelčića 'Sam samcat' premijerno prikazan na 24. Sarajevo film festivalu

Sarajevo film festival
Foto: Zoran Vitas
1/3
11.08.2018.
u 20:45

Veliki je dio motiva iza filma i činjenica kako se redatelj i sam rastao, a zanimljivost je kako ovo nije jedini film ovakve tematike na festivalu.

Prvi dan natjecateljskog programa 24. Sarajevo film festivala obilježila je premijera filma Sam samcat našeg redatelja Bobe Jelčića. Sam samcat natječe se za naslov najboljeg filma festivala s još devet ostvarenja. Novi Jelčićev film bavi se tematikom razvoda odnosno borbe oca da više vremena provede sa svojim djetetom.

Mediji su ga praktično odmah nakon pretpremijernog prikazivanja za novinare i odabranu publiku nakon kojega je navečer uslijedila i svečana premijera s tepihom ispred sarajevskog Narodnog pozorišta, krstili imenom 'film u kojem muškarci plaču' po jednoj od scena iz filma gdje glavni glumac Rakan Rushaidat doista plače pod pritiskom situacije.

Veliki je dio motiva iza filma i činjenica kako se redatelj i sam rastao, a zanimljivost je kako ovo nije jedini film ovakve tematike na festivalu. U glumačkoj je ekipi i jedan od najpoznatijih glumaca s ovih prostora Miki Manojlović u kompleksnoj ulozi tetka glavnog lika Marka.

U ostalim su ulogama Snježana Sinovčić Šiškov, Vanesa Glođo, Krešimir Mikuć, Dean Krivačić, Marko Markovičić, Jagoda Kralj Novak, Izudin Bajrović dok je u ulozi Markove kćeri Lea Breyer. Tog prvog dana natjecateljskog programa prikazan je i film mađarski Jedan dan redateljice Zsofie Zsilagyi, priča o žene u petom desetljeću života koja postupno gubi vezu sa suprugom nakon suočavanja s prevelikim obavezama u obitelji i na poslu.

Regionalnu je premijeru u natjecateljskom programu u kategoriji dokumentarnog filma imao film Srbenka redatelja Nebojše Slijepčevića koji prikazuje probe za kazališnu predstavu Olivera Frljića kojoj je tema visokopublicirani slučaj ubojstva djevojčice Aleksandre Zec 1991. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije