Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječki Vrisak

Festival otkrio da je Rijeka grad na moru

15.06.2015. Rijeka - Sin i otac Sven i Edo Popovic na predstavljanju knjiga na 18. rijeckom sajmu knjige i festivalu autora Vrisak, na brodu Marina. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovačić/Pixsell
26.06.2015.
u 16:16

Sin i otac Popović bili su među zvijezdama festivala

Osmim izdanjem riječki sajam, ali i festival knjiga Vrisak nije samo postao jedan od važnijih regionalnih literarnih okupljanja nego je 'otkrio' i da je Rijeka grad na moru. Tako je dobar dio riječkih desetodnevnih zbivanja održan na slikovitim brodovima Marina i Arca Fiumana, što se pokazalo kao puni pogodak. U Rijeci se očito rađa festival koji bi već sljedećih godina mogao postati prestižno mjesto književnih druženja koje ne bježe ni od hedonizma.

Rijeka i njena okolica bili su izvrstan domaćin uglednim europskim piscima kao što su to simpatični bugarski autor Emil Andreev, slavni rumunjski scenarist Răzvan Rădulescu i finska spisateljica švedske nacionalnosti Johanna Holmström. Izvanserijsko bilo je i predstavljanje oca i sina Popovića. Edo je predstavio roman "Mjesečev meridijan", a Sven prvu knjigu, zbirku priča "Nebo u kaljuži".

Predstavljanjem je dirigirao Branko Čegec koji je uredio Svenov, ali i Edin prvijenac, znameniti "Ponoćni boogie". Sličnih ekskluzivnih programa o kojima drugi festivali mogu samo sanjati bilo je napretek. Pa koliko se to literarnih okupljanja može pohvaliti činjenicom da je na njihovu otvaranju zapjevao i tiražni Ante Tomić. I dok se na nekim riječkim događajima ovih dana vikalo i šamaralo, Vrisak je bio pošteđen agresivnih hormonski uvjetovanih provokacija. 

>> Kulturu i religiju bijeli političari ne razlikuju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije