Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Performans

Festival DOPUST dva dana gostuje u Zagrebu

DOPUST
DOPUST
20.05.2011.
u 14:43

Nakon Splita, Dubrovnika i Rijeke Dani otvorenog performansa održavaju se u glavnom gradu

Četvrto izdanje Festivala DOPUST – Dani otvorenog performansa - nastavlja program u Zagrebu.

Nakon Splita, Dubrovnika i Rijeke performansi na temu decentralizacije izvodit će se u glavnom gradu do subote, 21. svibnja.

Danas je u 20 sati u velikoj dvorani pogona Jedinstvo na programu performans multimedijalne umjetnice Kate Mijatović pod nazivom Bus Kneževo – Osijek. Riječ je o videoprojekciji snimke dijela vožnje autobusom kroz Baranju.

Za 21 sat bit će performans pod nazivom Centar koji izvodi splitski umjetnik Milan Brkić.

U 22 sata na redu je izvedba Marka Pašalića nazvana Heronormativna distopijska disonancija. Koncert sastava Tanja i 400 zečeva održat će se nakon nje.

U subotu, 21. svibnja u 12 sati zagrebačka Udruga mladih muzeologa Kontraakcija simbolično će posaditi stablo sa splitskim umjetnikom Rinom Efendićem. Mladi muzeolozi su u Splitu arheološkim metodama istraživali kulturno-društvenu svakodnevicu urbanizirane sredine.

Toga će dana u 15 sati ispred platoa Hrvatskog narodnog kazališta umjetnik Neven Aljinović Tot izvesti svoj performans nazvan Neostvarene želje.

U 19 sati u Maloj dvorani pogona Jedinstvo održat će se okrugli stol na temu decentralizacije, sagledane u sklopu socijalnih formi i kulturno- umjetničkog nasljeđa. Tribinu moderira Dea Vidović, a među ostalima sudjeluju Udruga Dopust, Ateljei Žitnjak i studenti UMASA, APU, ALU.

Večernji subotnji program rezerviran je za performere i jedan koncert. Najprije nastupa Rino Efendić videoperformansom Generalno gledajući u 20.30. U 21 sat na redu je performans splitske multimedijalne umjetnice Sandre Sterle pod nazivom Ukazanje . Pola sata kasnije performans će izvesti Slaven Tolj.

U Maloj Dvorani Jedinstva u 22 sata Zoran Pavelić izvest će glazbeni performans Glasačka kutija u kojem će se umjetnik transformirati u glasačku kutiju koja ne prima glasove. Iz nje će izaći glasovi kakve je Pavelić osmislio.

Nakon svih performansa slijedi završni koncert splitskog sastava Ilija i Zrno Žita.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije