Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKUMENTARNI FILM

Evo što vas sve očekuje na ovogodišnjem ZagrebDox Pro-u

Zagrebdox Pro
Foto: ZagrebDox
1/7
23.02.2019.
u 15:17

Masterclassovi Želimira Žilnika i Sergeja Loznice, case study o filmskoj promociji, razgovor s umjetničkim direktorom IDFA-e Orwom Nyrabijom, pitching forum i prezentacija najnovije Sonyjeve opreme

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu, koji se održava od 24. veljače do 1. ožujka, posjetitelji će moći svjedočiti programu usavršavanja, ZagrebDox Pro, koji uključuje šest zanimljivih događanja otvorenih za javnost. Tako će biti predstavljeno 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije iz 12 zemalja, a publiku očekuju i dva masterclassa s cijenjenim autorima i redateljima Želimirom Žilnikom i Sergejem Loznicom, prezentacija najnovije Sonyjeve opreme, case study poznate filmske publicistice Mirjam Wiekenkamp pod naslovom 'Treba li vašem filmu PR?' te festivalski razgovor s Orwom Nyrabijom, umjetničkim direktorom IDFA-e.

U sklopu programa ZagrebDox Pro zainteresirani će moći saznati sve o o produkciji niskobudžetnih igrano-dokumentarnih filmova, i to na masterclassu Želimira Žilnika i laureata Berlinalea te jednog od začetnika žanra doku- drame. Sergej Loznica,  jedan od najodvažnijih i najkreativnijih dokumentarnih redatelja današnjice, održat će masterclass o upotrebi arhivskih materijala u dokumentarnom filmu, a u sklopu retrospektive tog ukrajinskog autora na ZagrebDoxu ne propustite pogledati i njegov najnoviji dokumentarac Proces.

Film prati sudski proces koji je nagovijestio Staljinove čistke u Sovjetskom Savezu, a premijerno je prikazan na Venecijanskom festivalu. Mirjam Wiekenkamp, poznata filmska publicistica i osnivačica NOISE PR Film agencije sa sjedištima u Amsterdamu i Berlinu, održat će predavanje o filmskoj promociji, a svi zainteresirani moći će sudjelovati i u središnjem događaju programa ZagrebDox Pro – pitching forumu – na kojem će sudionici ovogodišnjeg programa ZagrebDox Pro predstaviti svoje projekte članovima međunarodnog panela.

>>ZagrebDox

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije