Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjesnička nagrada

Enes Kišević prima nagradu koja nosi ime Branka Radičevića

Enes Kišević
Boris Ščitar/Večernji list
03.09.2015.
u 14:31

Pjesnik Enes Kišević primiti će nagradu Branka Radičevića

        Pjesnik sa zagrebačkom adresom Enes Kišević putuje u Srijemske Karlovce gdje će mu danas biti uručena međunarodna pjesnička nagrada Branko Radičević. Nagrada se dodjeljuje od 2006. i to za cjelokupni pjesnički opus, a Kišević je prvi pjesnik iz Hrvatske koji je njen laureat. Prvi laureat bio je Vjačeslav Kuprijanov. Nagrada se dodjeljuje na Brankovu kolu koje ima tradiciju dugu 44 godine.   

 Kišević je rođen u Bosanskoj Krupi 1947. godine. Diplomirao je glumu na zagrebačkoj Akademiji u klasi profesora Tomislava Durbešića. Niz je godina glumio na Dubrovačkim ljetnim igrama, ali i u drugim kazalištima. Napisao je više od dvadeset knjiga poezije, uvrštavan je u brojne antologije a preveden je na dvadesetak jezika. Piše i drame za djecu, a Kiševićeve ljubavne pjesme već desetljećima uživaju ogromnu popularnost u cijeloj regiji. (dde)  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije