Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba u muzeju

Emotivni podsjetnik na početke požeškog festivala

Požega: Svečano otvorenje izložbe "Pjevat će Slavonija - požeški festival (1969.-2019)"
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/28
24.08.2019.
u 09:59

Izložba će biti otvorena do 5. listopada.

Pola stoljeća duga tradicija požeškoga glazbenog festivala predstavljena je na jedinstvenoj izložbi "Pjevat će Slavonija", koju je u suradnji s Gradom Požegom i udrugom Aurea fest pripremio požeški Gradski muzej.

Posljednjih nekoliko mjeseci organizatori su intenzivno radili na izložbi kojom je predstavljena prošlost Aurea festa. Svoj prinos dale su i brojne udruge i građani, koji su još uvijek emotivno vezani za početke festivala. Za potrebe izložbe oni su donirali ili posudili različitu građu, od gramofonskih ploča, ulaznica i brošura do osobnih predmeta.

- Nadam se da smo uspjeli u svom naumu, da smo vam uspjeli približiti i dočarati vrijeme prvog festivala. Građani Požege podijelili su s nama svoja sjećanja i hvala im na tome – kazala je ravnateljica Gradskog muzeja Požega Mirela Pavličić Hein.

Za izložbu je tiskan i katalog od 64 stranice na hrvatskom i engleskom jeziku u kojem je detaljnije pojašnjena povijest i zanimljivosti vezane uz festival. Izložba će biti otvorena do 5. listopada.

VIDEO Svečano otvorenje izložbe "Pjevat će Slavonija - požeški festival (1969.-2019)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije