Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
top serije 2020.

Ekipa iz Breaking Bada i dalje vlada malim ekranom, ali ne manjka ni novih naslova

Screenshot
27.01.2021.
u 15:02

Pandemija u 2020. utjecala je i na snimanje serija. Mnoge najavljene serije zbog lockdowna morale su biti prolongirane, no to ne znači da lani nismo gledali kvalitetne televizijske uratke. Dapače, a ovo je izbor deset najboljih.

1. Better Call Saul 5 / AMC

Foto: FIBA/Screenshot

U povijesti televizije bilo je serija koje su dobile nastavke ili prequele, ali rijetke su bile na istoj razini kao i originali. Svojom petom sezonom serija “Better Call Saul” pokazala je da je u istom rangu kao i “Breaking Bad”. U prethodnim sezonama pratili smo Jimmyja McGilla (Bob Odenkirk), koji se iz sitnog odvjetnika pretvara u prevaranta Saula Goodmana, te Mikea Ehrmantrauta (Jonathan Banks) i njegov ulazak u svijet u narkoscene Novog Meksika. Dok je Jimmyjev dio priče u prvim sezonama imao humornih elemenata, Mikeova priča lagano je dobivala obrise “Breaking Bada”, pogotovo kada su u seriju ušli dobro nam poznati Tuco Salamanca i Gus Fring. Te dvije zasebne priče u petoj sezoni spojile su se u jednu, a svakako treba izdvojiti lik Kim Wexler, Saulove djevojke, koju s lakoćom igra fenomenalna Rhea Seehorn. A kad im već tako dobro ide, nakon finalne šeste sezone ove godine predlažem da krenu u realizaciju novih serija koje bi mogli nazvati “Better Gimmie Kimmie” ili “Muchacho Nacho”.

10 epizoda

Glumci: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn

2. Ozark 3 / Netflix

Foto: FIBA/Screenshot

Jason Bateman je Marty, glava je obitelji iz Chicaga i godinama pere novac za meksički narkokartel. Kada Meksikanci otkriju da ih je Martyjeva tvrtka potkradala, pobiju sve osim njega jer je izvukao spasonosno rješenje – Ozark, mjesto u planinama u kojima se lako može oprati puno novca. “Ozark” je vizualno dojmljiva serija s radnjom punom preokreta, ali i sjajnim glumcima: prava zvijezda ove serije je Julia Garner, koja već ima dva Emmyja.

10 epizoda

Glumci: Jason Bateman, Laura Linney

3. Dark 3 / Netflix

Foto: FIBA/Screenshot

Valja priznati da ovu seriju nije jednostavno gledati bez šalabahtera jer ne samo da ima puno likova nego i svaki lik ima nekoliko verzija – sebe mlađu, srednju, staru verziju – a u trećoj sezoni dobili smo čak i likove iz druge dimenzije. Priča se događa u izmišljenom njemačkom gradu Windenu, a vrti se oko četiri obitelji i nuklearne elektrane koja ide prema kolapsu i apokalipsi.

8 epizoda

Glumci: Louis Hofmann, Karoline Eichhorn

4. Normalni ljudi / Hulu

Foto: FIBA/Screenshot

Serija nastala po romanu Sally Rooney sve je osvojila svojom pričom o slojevitom odnosu dvoje mladih i zamkama koje ljubav može donijeti. Zajedničko im je trenutačno privlačenje i oštra inteligencija. Prvo ih baci u krevet, drugo ih tjera da shvate da mogu razgovarati međusobno kao ni s kim drugim. No ta njihova fatalna ljubav ima i svoju cijenu.

12 epizoda

Glumci: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal

5. Damin gambit / Netflix

Foto: FIBA/Screenshot

U središtu priče je Beth Harmon, koja nakon prometne nesreće u kojoj ostaje bez samohrane majke postaje siroče. Odvode je u dom gdje je domar nauči igrati šah. Ciudad de Mexico, Moskva ili New York, u kojima se događa radnja, zaista izgledaju kao u doba 60-ih, modni stilovi su besprijekorni, a Bethini kostimi poput onih kakve je tada nosila Jackie Kennedy.

7 epizoda

Glumci: Anya Taylor-Joy, Chloe Pirrie

6. After Life 2 / Netflix

Foto: FIBA/Screenshot

Kada je Ricky Gervais, autor genijalnih serija “U uredu” i “Statisti”, lani predstavio novu seriju “After Life”, sve je oduševio svojim britkim humorom, ali i emocijama. Tony, novinar lokalnog lista, ostaje bez supruge koja je umrla od raka. Prije smrti ona mu je snimala savjete kako da se nosi sa životom bez nje. U prvoj sezoni Tony je bio neugodan prema ljudima oko sebe, no potom je shvatio da je bolje biti ljubazan pa je takav u drugoj sezoni.

6 epizoda

Glumci: Ricky Gervais, Tom Basden

7. Mogu te uništiti / BBC

Foto: FIBA/Screenshot

Baš kao i “After Life”, i ovo je gorko-slatka britanska serija koja nam donosi priču itekako aktualnu u posljednje vrijeme. Seksualno napastovanje ovdje nije u svakoj sceni, no poput zloduha čuči u pozadini i dostigne glavnu glumicu. Sjajna Michala Coel ne samo da glumi nego je i autorica serije.

12 epizoda

Glumci: Michaela Coel, Weruche Opia

8. Unorthodox / Netflix

Foto: FIBA/Screenshot

Esty je 19-godišnja djevojka koja je odrasla u zajednici hasidskih židova u Willamsburgu, modernoj brooklynskoj četvrti. Već s 18 morala se udati za čovjeka kojeg dotad nije poznavala i zatim se posvetiti rađanju djece, no Esty pobjegne u Berlin, u kojem upoznaje grupu mladih koji žive prema sekularnim pravilima.

4 epizode

Glumci: Shira Haas, Amit Rahav

9. The Good Place 4 / Netflix

Foto: FIBA/Screenshot

Naravno, teško je bilo očekivati da “The Good Place” može držati kvalitetu više od tri, četiri sezone, pa je logična odluka da četvrta, vrlo dobra sezona, bude i završna.

13 epizoda

Glumci: Kristen Bell, Ted Danson

10. Domovina 8 / Showtime

Foto: FIBA/Screenshot

Nakon osam godina ubijanja, obavještajnih radnji, bježanja i borbe s raznoraznim svjetskim kriminalcima, Carrie Mathison na kraju postaje dvostruka špijunka, baš kao i njena najveća ljubav i otac njenog djeteta Nicolas Brody. Claire Danes ponovno je fantastično iznijela ulogu bipolarne agentice kojoj je njezina zemlja na prvom mjestu pa tek onda obitelj i prijatelji.

12 epizoda

Glumci: Claire Danes, Mandy Patinkin

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije