Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GALERIJA SC

Edo Popović na posljednjem ovogodišnjem Književnom salonu

edo popovic
arhiva
20.12.2011.
u 12:46

Edo Popović predstavit će posljednji roman Lomljenje vjetra, a s moderatorom Markom Pogačarom razgovarat će o životu i literaturi te kako se oni međusobno prožimaju

Na posljednjem ovogodišnjem Književnom salonu galerije SC-a u srijedu 21. prosinca od 20 sati svoj novi roman "Lomljenje vjetra" predstavit će Edo Popović. Dijelom futuristička projekcija Hrvatske, a dijelom tranzicijska retrospektiva, roman nemilosrdno govori o našoj stvarnosti, gdje živimo i kakvi smo ljudi postali.

Godine 2020. zemlja je zidom podijeljena na Holding i Zonu. U Holdingu žive vladari novca i sudbina, svi koji se uklapaju. Oni pak koji imaju problem s prilagođavanjem sustavu izvan su zida, u Zoni, a zovu se Tamne kapuljače i Nejestivi...  Paralelno s projekcijom budućnosti Popović nam pripovijeda i priču ratnog veterana Ivana Vide, priču uronjenu u našu svakidašnjicu, gdje je novac jedina ideologija, a moć jedina vrlina. Poznati teškaš domaće proze govorit će i o životu, literaturi i prožimanju jednoga s drugim s moderatorom Markom Pogačarom.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:00 25.12.2011.

Knjiga (Lomljenje vjetra) je odlična. Možda najbolje Popovićevo djelo do sad. Osjeti se Edin povratak, (prethodna, putopis, koji je napisao, bila je \"mekana\" i nimalo nalik brutalnom Popoviću kakvog smo upoznali kroz njegova ostala djela (pogotovo ponoćni boogie i koncert za teq.i apaurin), osjeti se da je netom prebolio bolest koja ga je dotakla). Lomljenje vjetra nije brutalna što se samog pisanja tiče, no jaka je. Odabir teme, i likova je odlično pogođen-Edo se vratio. Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije