Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najava nove sezone

Dvorana Lisinski svoje vršnjake časti sa 12 fantastičnih koncerata

'14.05.2013., Zagreb - U KD Vatroslav Lisinski odrzana je konferencija za medije na kojoj je ravatelj Drazen Siriscevic  predstavio programe za slijedece koncertne sezone 2013/14. Photo: Davor Puklave
'Davor Puklavec/PIXSELL'
15.05.2013.
u 10:00

Ako ste rođeni 29. prosinca 1973. požurite na blagajnu Lisinskog po besplatnu pretplatu

Na Lisinskom već visi slogan nove sezone: "Povucimo svijet za uši"

Ako ste rođeni 29. prosinca 1973., ovo je za vas sretna godina, pogotovo ako ste ljubitelj klasične glazbe ili ćete to tek postati. Dakle, ako u osobnoj iskaznici imate datum na koji je u otvoren Lisinski, požurite na blagajnu. Prvih četrdeset vršnjaka dvorane koji tamo stignu čekaju besplatne pretplatničke ulaznice za svih dvanaest koncerata ciklusa Lisinski subotom.

Dolaze veliki orkestri

Uz 40. rođendan dvorana će na isti način počastiti i nagraditi sve dosadašnje pretplatnike koji su rođeni bilo kojeg dana 1973. godine. A dar nipošto nije skroman. Program sljedeće sezone koji je jučer, pod parolom "Povucimo svijet za uši", najavio ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević, obiljem i raskošnošću podsjeća na najbolja vremena: Njemački simfonijski orkestar iz Berlina, The Academy of St. Martin in the Fields, The Philharmonics – komorni ansambl sastavljen od članova Bečke i Berlinske filharmonije, Češka filharmonija, BBC Philharmonic, Il giardino armonico, sve su to perjanice ciklusa koji i sljedeće sezone ostaje najbogatiji i najelitniji u Zagrebu i Hrvatskoj. Kao solisti dolaze pijanisti Boris Berezovski i Nikolaj Luganski, udaraljkaš Martin Grubinger i sopranistica Julija Ležneva, a orgulje Lisinskog propuhat će Daniel Roth.

Uza sve to sjajan udio čine i hrvatski glazbenici: Zagrebački solisti nastupaju s flautistom Michaelom Martinom Koflerom, a u Lisinskom će svoj jubilej proslaviti i sjajni Zagrebački gitarski trio. Studenti Muzičke akademije najprije će sami izvesti program duhovnih skladbi Wagnera i Verdija, a onda će, na proljeće 2014., u još jednom projektu svih zagrebačkih umjetničkih akademija postaviti Gluckovu operu Orfej i Euridika.

Nenadmašna ponuda

Deset novih opernih spektakala donose prijenosi iz Metropolitana, uz niz tradicionalnih komornih ciklusa u Maloj dvorani. Majstor slogana, Siriščević nimalo ne pretjeruje kad poručuje da je to ponuda koju nitko ne može nadmašiti, a sve u skladu sa slovima XL, odnosno rimskim brojem godina Lisinskog. Odmah nakon press-konferencije, prvi kupac pretplate na blagajni bio je gradonačelnik Milan Bandić obećavajući još veću potporu hramu glazbe.

u znaku XL Rimski broj godina dvorane najavljuje vrlo bogatu

sezonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije