Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u Žar ptici

Dvije glumice autorski potpisuju "Princezu na zrnu graška"

Foto: arhiva Žar ptica
08.12.2020.
u 13:05

Dvije mlade glumice odlučile su da iz teške svakodnevice treba pobjeći u bajku. I stoga u Žar ptici pripremaju "Princezu na zrnu graška". One su Maja Katić i Dunja Fajdić, autorice  teksta. Maja Katić bajku režira, a  Dunja Fajdić uz Bogdana Ilića igra u predstavi. 

Premijera je zakazana za srijedu, 9. prosinca u 18.30, u dvorani Žar ptice, uz poštivanje sih epidemioloških mjetra, ali i online, putem You tube kanala, u sklopu Online srijede u Žar ptici.

Priča je svima dobro poznata: Bio jednom jedan princ. I njegova mama. Ali može li postojati bajka bez princeze? Teško!  A što čini jednu princezu? Prinčeva majka misli da s to zlatna kruna, otmjena odjeća i ljupko držanje. Ona silno želi oženiti sina djevojkom koja rado gnjavi sluge, namješta kisele osmjehe i školski poštuje sva pravila dvora. Međutim, na vrata dvorca zakucat će prava pravcata, ali pomalo neobična princeza. Njoj će od krune i raskošnih haljina, biti važnije pomagati ljudima i ptičicama, tješiti tužnog paža i ohrabriti plašljivog princa, te uveseljavati sve oko sebe.

Pogledajte stoga kako će završiti potraga za princezom jedne  staromodne kraljice!

 

Komentara 1

BE
berija
17:31 08.12.2020.

Maja Katić ima 38 godina, Dunji Fajdić nisam našao godine ali po fotografijama bih rekao da nema 40. Ja sam prevalio 50. Za "Kraljevnu na zrnu graška" znam od vrtića. Ako su one autorice, a ne Hans Christian Andersen, kako sam do sada vjerovao, onda sam stvarno kasno išao u vrtić. Mijenjaj naslov, nepismeni uredniče! One mogu biti autorice predstave rađene po temi iz bajke "Kraljevna na zrnu graška" Hansa Christiana Andersena a ne autorice "Kraljevne na zrnu graška".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije